LG:s senaste flagskeppsmobil LG Optimus G kommer släppas i Europa tidigt nästa år. Utrustad med Qualcomms nya fyrkärniga Snapdragon S4 Pro SoC, ett batteri på 2100 milliamperetimmar och en 4,7 tums True HD IPS Plus-skärm kan telefonen bli ett ordentligt prestandamonster.

LG har länge legat i framkant när det gäller hårdvaran på sina telefoner och deras senaste modell är inget undantag. Förutom att vara först ut med Qualcomms nya grafikprocessor Adreno 320 kommer Optimus G även skeppas med 2GB internminne, stöd för 4G/LTE och 32 gigabyte lagringsutrymme.

Telefonen har redan lanserats i Sydkorea och kommer släppas i vissa delar av Asien och Nordamerika inom de kommande månaderna. Tyvärr kommer det dröja till första kvartalet nästa år innan Optimus G letar sig till Europa och tiden får utvisa om dess hårdvara är lika imponerande då som den är nu.

LG_Optimus_G_1

Förutom den nya hårdvaran kommer LG Optimus G vara en av de första telefoner som stöder den nya tekniken Miracast. Miracast är en ny videoströmmings-standard som fungerar ungefär som DLNA och Apples Airplay. Största fördelen med Miracast är att den ska fungera även utanför ett Wifi-nätverk via Wifi-direct.

Tyvärr verkar det inte som tekniken kommer stödja att bara överföra ljud utan det är primärt video som är tänkt att strömmas. LG Optimus och Samsung Galaxy S3 kommer vara de första telefonerna som stödjer den nya tekniken, men Miracast kommer att vara kompatibel med alla apparater som stödjer Wifi-direct.

Vad prislappen för LG Optimus G kommer att landa på är ännu oklart.


Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
phantomTompa2Gud™Vilketnamnvillnihaså Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Vilketnamnvillnihaså
Gäst
Vilketnamnvillnihaså

Med LG så är det så att nya hårdvaran är dom först ut med men sen lirar inte mjukvaran med deras telefoner som dom slänger ut på marknaden det hackar och har sig, först efter 5-6 uppdateringar så börjar telefonerna fungera Okey dvs 1 år senare.

Gud™
Gäst
Gud™

finns inga ”supertelefoner” alls.
man har ju nått gränsen för användbar snabbhet.
problemet nu är ju inte att telefonerna laggar i användandet utan snarare i uppkopplingen, dvs stabiliteten i uppkoppling och kvaliteten av densamma.

kan nog gissa att90% av telefonanvändare användare bara använder ringfunktionerna och facebook/twitter som mest och det behövs inga superdatorer i fickformat för det.

Tompa2
Gäst
Tompa2

[quote name=”Gud™”]finns inga ”supertelefoner” alls.man har ju nått gränsen för användbar snabbhet.problemet nu är ju inte att telefonerna laggar i användandet utan snarare i uppkopplingen, dvs stabiliteten i uppkoppling och kvaliteten av densamma. kan nog gissa att90% av telefonanvändare användare bara använder ringfunktionerna och facebook/twitter som mest och det behövs inga superdatorer i fickformat för det.[/quote] ”man har ju nått gränsen för användbar snabbhet.” Hahah 🙂 640K ought to be enough for anybody. Jag är alltid intresserad av att det skall gå snabbare. Snabbare att ladda en hemsida i browser, snabbare att starta och använda applikationerna etc. Applikationer och hemsidor… Läs hela »

phantom
Medlem
phantom

[quote name=”Tompa2″][quote name=”Gud™”]finns inga ”supertelefoner” alls.man har ju nått gränsen för användbar snabbhet.problemet nu är ju inte att telefonerna laggar i användandet utan snarare i uppkopplingen, dvs stabiliteten i uppkoppling och kvaliteten av densamma. kan nog gissa att90% av telefonanvändare användare bara använder ringfunktionerna och facebook/twitter som mest och det behövs inga superdatorer i fickformat för det.[/quote] ”man har ju nått gränsen för användbar snabbhet.” Hahah 🙂 640K ought to be enough for anybody. Jag är alltid intresserad av att det skall gå snabbare. Snabbare att ladda en hemsida i browser, snabbare att starta och använda applikationerna etc. Applikationer och… Läs hela »