Taiwanesiska Lian Li har utannonserat ytterligare ett miditowerchassi till sin redan omfattande armada. I klassiskt Lian Li-stuk rör det sig om ett chassi i borstat aluminium, men som varierar genom att tillåta montering av en radiator på en svängarm ovanför moderkortet.

Lian Li har för vana att hitta kreativa lösningar i konstruktionen av sina chassin, om än med varierande nyttograd. Företaget tillkännager nu ett nytt miditowerchassi borstat aluminium riktat mot övre mellanklassen, kallat PC-10N, där en svängarm monterats ovanför processorn och framför moderkortet. Armen är monterad med gångjärn och har plats för en 240-millimeters radiator som hämtar in luft från chassits vänstersida.

Lian-Li_PC-10N_05

PC-10N har plats för ytterligare två 120-millimetersfläktar i fronten för luftintag samt en i chassits bakre del respektive tak för utblås. Man har även satsat på en verktygslös design, och moderkortet monteras med en rälsmekanism som känns igen från flera andra av företagets chassin.

I övrigt har chassit plats för sex 3,5-tumsenheter och en 2,5-tumsenhet verktygslöst monterade i de två burarna i fronten, varav den övre är löstagbar. Ytterligare en 2,5-tumsenhet kan monteras med standardskruvar. Med den övre buren borttagen har chassit plats för grafikkort upp till 43 centimeter i längd och med buren monterad finns det plats för kort upp till 30 centimeter.

Lian-Li_PC-10N_01 Lian-Li_PC-10N_02

Frontpanelen är bestyckad med hörlurs- och mikrofoningångar samt två USB 3.0-portar. Chassit kommer finnas i svart och silver med riktpriset 114,90 euro, vilket kan komma att motsvara strax över tusenlappen inklusive moms i svenska butiker. Leveranserna inleds den 15 augusti i år.


Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid