Logitech Aurora är namnet på en ny gamingserie som ska sopa undan gaming-estetik för att nå en bredare målgrupp. I serien finns hörlurarna G735, tangentborden G713 och G715; och musen G705, som alla är runda, mjuka och vita med rosa eller gröna färger.

Det är inte en hemlighet att gaming har en estetik. Det är ett designspråk som har en lång historia, som kan spåras hela vägen till Sega Genesis och som stärkts av varumärken såsom Alienware genom åren. Det är en ofta hård, kantig och maskulin design som ändå har mjukats upp under de senaste åren. Logitech är nu ett varumärke som gör ett stort och uttalat sidosteg från den traditionella gaming-designen. Logitech Aurora är en serie av tillbehör som har ett nytt designspråk som är tänkt att inkludera en annan målgrupp i gaming.

En annan målgrupp

Även om Logitech inte skriver att kvinnor är en stor del av målgruppen, skriver de att de nya produkterna är utvecklade av ett arbetslag som består primärt av kvinnor. Aurora är nämligen utvecklat för personer som till exempel har mindre händer, har längre hår och som bär örhängen. Produkterna ska dessutom vara designade för personer som bär glasögon. Oberoende på vilket kön en långhårig person har, ska det alltså inte bara vara färgschemat som har ändrats med Logitechs nya produkter. Hörlurarna är mindre och det samma gäller till exempel musen. Med det sagt har också den estetiska designen förändrats. Tillbehören är generellt vita men kan anpassas med två accentfärger: rosa eller grön.

Accentfärgerna kommer i form av färgade öronkuddar till hörlurarna, färgade WASD- och piltangenter på tangentbordet och en färgad musmatta. Med det sagt kan användare också välja helvita varianter, såsom helvita hörlurar eller en helvit Blue Yeti-mikrofon. Vi måste dock notera att Logitech inte verkar sälja Blue Yeti-mikrofonen med en vit tillhörande kabel (se bild ovan). Om design är prioritet, känns den svarta kabeln som en ordentlig miss!

Ny design men ont om ny teknik

De nya produkterna introducerar ingen ny teknik men modellerna är ändå värda att gå igenom. Först ut är Logitech G735 som är ett trådlöst headset som kan användas med Logitech Lightspeed eller Bluetooth i upp till 56 timmar och som har stöd för Blue Voice-teknik, som ska vara inbyggt i hörlurarna och användas för att förbättra mikrofonljudet. De har även inbyggd RGB-belysning som beskrivs som ”dämpat”. De säljs för 2 500 kronor.

Logitech G713 och G715 är ett kabelanslutet respektive trådlöst mekaniskt tangentbord med TKL-layout. G715 ansluts med Lightspeed eller Bluetooth och har en batteritid på 25 timmar. Båda kommer med RGB-belysning bakom tangenterna och under brädet. Tillsammans med tangentborden levereras ett molnformat handledsstöd. G713 kostar 1 900 kronor medan G715 kostar 2 100 kronor.

G705 är en trådlös mus som ska vara designad för mindre händer. Den har stöd för Lightspeed och Bluetooth, har RGB-belysning och väger 85 gram. Den kostar 1 100 kronor.

Den nya varianten av Blu Yeti säljs för 1 300 kronor. Alla produkter lanseras i dag och finns redan att beställa från flera återförsäljare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid