Logitech Blue Sona presenteras i dag som en ny flaggskeppsmikrofon för streamers och podcasters som vill ha ett superriktat ljud i hemmastudion. Produkten blir Logitechs första Blue-märkta mikrofon och har en inbyggd förstärkare.

2018 köpte Logitech mikrofon- och ljudföretaget Blue. Sedan dess har Blue fortsatt som vanligt med flera nya Blue-produkter. Nu är det dags för den första stora lanseringen som använder Blue-märket som ett produktnamn under Logitech. Logitech Blue Sona är en mikrofon som främst riktar sig till professionella användare som behöver en högkvalitativ mikrofon för användning framför datorn. Logitech beskriver det som en broadcastmikrofon som är en superkardioid. Det betyder att den har ett kraftigt riktat upptagningsområde som är bra på att isolera ljud från andra källor, såsom ett tangentbord eller en datorfläkt. Mikrofonen ansluts med en XLR-kabel till ett ljudkort men kräver ingen extern förstärkare. Logitech har nämligen byggt in en förstärkare i mikrofonen som ska ge 25 decibel boost till ljudet med förhoppningen att göra användares set-up lite enklare.

Ska låta bra och se bra ut

Blue Sona  har en kantig design som sticker ut från de flesta cylinderformade konkurrenterna. Den kan monteras på en inkluderad arm som sitter längs ena sidan av mikrofonen. Armen saknar stötdämpning men Logitech menar att det inte gör något eftersom mikrofonen istället är internt stabiliserad. Den är helt enkelt designad för att se snygg ut, samtidigt som den ska erbjuda bra ljud. Hur bra ljudet verkligen är kan vi inte svara på. På tal om design kan i alla fall kunder välja mellan en svart och en vit version av mikrofonen. Logitech inkluderar dessutom två puffskydd, ett svart och ett rött.

Streamer-lampa

Ett annat företag som Logitech har köpt är ljusföretaget Litra. De introducerar nu också en ny streamer-produkt. Litra Beam är en lampa som använder en rad av utjämnade LED-lampor som sitter på en arm som kan roteras och justeras enligt önskemål. Lampan kan få kraft från en USB-port i en dator eller USB-laddare. Om en extern USB-laddare används kan lampan styras genom datorn över Bluetooth. Från mjukvaran kan användare styra lampans färgtemperatur mellan 2 700 och 6 500 Kelvin.

Blue Sona kommer att kosta 4 300 kronor medan Litra Beam kostar 1 500 kronor. Båda blir tillgängliga i butik med start i dag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid