Saitek har varit ett dotterbolag till Mad Catz sedan 2007. Nu vill Logitech satsa mer på simulatorer och VR och köper därför loss Saitek tillsammans med dess produkter från Mad Catz.

Saitek är ett namn som nog de absolut flesta intresserade av flygsimulatorer av alla dess slag känner till. Företaget grundades 1979 och har sedan dess gjort ett namn för sig att vara bland de bästa när det gäller dedikerade kontroller för flyg eller rymdsimulatorer.

Under 2007 köptes Saitek upp av tillverkaren Mad Catz och har stannat kvar som ett dotterbolag sedan dess. Men sent igår kväll rapporterades det att Logitech nu har köpt Saitek från Mad Catz för 13 miljoner dollar, motsvarande cirka 110 miljoner kronor.

Dock får Mad Catz behålla de tangentbord och möss som släppts under namnet Saitek. Dessa produkter kommer att fortsätta tillverkas och säljas men under Mad Catz eget namn. Det är flygkontrollerna och dylikt som Logitech tar med sig, samt en handfull anställda.

813ddZNjyjL._SL1500_

Logitech menar att simulatorspel är coola och bli ständigt coolare. Med spel så som Star Citizen, Elite: Dangerous, Project CARS och allt som utvecklas för VR så vill Logitech se till att möta allas behov för dedikerade kontrollers för den bästa simulatorupplevelsen.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
John Almqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
John Almqvist
Medlem
John Almqvist

Mer simulatorlirande åt folket! 🙂