Logitech klev fram som Googles kanske viktigaste partner vid lanseringen av Google TV. Kringutrustningstillverkaren kommer att bistå Google inte bara med en extern TV-box för uppkoppling mot Internet, utan även en mängd multimediakontroller. Bland dem ett nyligen presenterat mini tangentbord.

Logitech presenterade under ett pressevent tidigare i veckan ett flertal nya Google TV-produkter och den viktigaste av dem är trots allt deras Revue-enhet som används för att ge vanliga TV-apparater Google TV:s funktionaltiet. Enheten kopplas upp mot Internet genom WiFi eller trådad anslutning och kommer fylld med Google TV Apps som man kommer åt i TV:n genom enhetens HDMI-anslutning.

Logitech väntas sälja Revue i paket med den trådlösa Keyboard Controller. Ett minitangentbord som används för att navigera och söka i Google TV. Förutom ett fullfjädrat QWERTY-tangentbord kommer enheten med integrerad touchpad och mängder av snabbknappar, för att förenkla navigeringen. Revue ska kosta runt 3 000 kronor, då kommer även Keyboard Controller alltså på köpet. Men vi hoppas att Logitech även börjar sälja multimediatangentbordet löst.

Revue_InUse

Utöver detta lanserade Logitech även sin Mini Controller, vilket i mångt och mycket är en Google TV-anpassad diNovo Mini. Enheten ser närmast identisk ut rent fysiskt, men med tanke på lovorden diNovo Mini fick i vårt eget test är det snarast en fördel än en nackdel. Prislappen ligger på 1 300 kronor inklusive moms.

Mini2

Sist men inte minst lanserar Logitech även en högupplöst webbkamera, Logitech TV Cam, som kopplas in i Revue genom en vanlig USB-port. Något som gör det möjligt att köra videosamtal till andra datorer med Logitech Vid HD installerat.

Som tidigare avslöjat kommer Logitech även att släppa applikationer för Android och iPhone där man kan styra deras Revue-box. Nu väntar vi bara på att Google TV och tillhörande produkter ska dyka upp på svensk mark.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid