Logitech kan gnagare bättre än de flesta och lanserar nu en ny trådlös gamingmus med massvis av knappar och lång driftstid. Logitech G602 Wireless Gaming Mouse drivs med två vanliga AA-batterier som enligt tillverkaren ska hålla musen vid liv i upp till 250 timmar under tuff användning.

Logitech har försett G602 med två olika användarprofiler, performance och endurance, där det första är tänkt att användas vid tuffa spelsessioner och alltså ger 250 timmars batteritid. Slår man över musen till endurance ska batteritiden öka till över 1 400 timmar. Vilket  Logitech hävdar är många gånger längre än andra trådlösa gamingmöss håller ut vid vanlig batteridrift.

Musen har utrustats med Logitech G:s LED-belysta sensor ”Delta Zero” på 2 500 dpi och knappar med mekaniska brytare. Totalt har Logitech utrustat G602 med 11 programmeringsbara knappar som kan konfigureras och programmeras genom tillverkarens egen mjukvara. Logitech G602 skeppas med en trådlös nanomottagare för inkoppling till USB och har en räckvidd på runt 3 meter.

Själva musens design är utvecklad för högerhänta spelare med ergonomiskt grepp, glidskydd på sidorna samt tassar i fluoretenplast som ska ge bra glid på de flesta underlag.

Logitech G602 Wireless Gaming Mouse kommer att finnas i svenska butiker inom kort och får en prislapp på 795 kronor inklusive moms.

Nya musmattor

Logitech passar även på att lansera två nya musmattor, Logitech G440 Hard Gaming Mouse Pad och Logitech G240 Cloth Gaming Mouse Pad. Som namnen avslöjar handlar det om två olika inriktningar där den hårda G440-mattan är utvecklad primärt för de spelare som använder höga dpi-inställningar och kräver låg friktionl. Tygmattan G240 ska vara bättre lämpad för de gånger man spelar med lägre dpi-inställningar och något mer friktion. Prislapparna för Logitechs nya musmattor ligger på 329 resp. 199 kronor.

logitech440_240

g602


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KTMmarcusCalle PettersonSanta-sanMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Bah, trist att det går utför med designen på Logitechs möss. Förr var de snygga och diskreta, men nu ser de åt som värsta transformers-sportbils-fjanteri. Vägrar att ha en sån mus på mitt skrivbord.

Santa-san
Medlem
Santa-san

Imponerande batteritid! 😮

Calle Petterson
Gäst
Calle Petterson

[quote name=”Santa-san”]Imponerande batteritid! :eek:[/quote]
Min logitech mk 700 har en batteritid på 3 år på 2 vanliga batterier. Ser nu att Tangentbordet har Fullt batteri kvar efter 3 månader och att musen har 914 dagar kvar innan batteriet måste bytas

KTMmarcus
Gäst
KTMmarcus

[quote name=”Calle Petterson”][quote name=”Santa-san”]Imponerande batteritid! :eek:[/quote]
Min logitech mk 700 har en batteritid på 3 år på 2 vanliga batterier. Ser nu att Tangentbordet har Fullt batteri kvar efter 3 månader och att musen har 914 dagar kvar innan batteriet måste bytas[/quote]
Tre år av konstant användande, alltså 25632 timmar? Föga sannolikt.