Logitech lider av det tuffa klimatet på PC-marknaden och efter röda siffror i sin senaste kvartalsrapport avslöjar nu företaget att man säljer av sin satsning på multifjärrkontroller. Förutom att sälja sin Harmony-avdelning planerar man att stänga ner sin utveckling av spelkonsolstillbehör.

Logitech gick under tredje bokföringskvartalet 2013 med en nettoförlust på hela 1 265 miljoner kronor, att jämföra med en nettovinst på 365 miljoner kronor samma period förra året. Även om förlustan omfattade en nedskrivning på 1 369 miljoner kronor hade företaget även tappat 14 procent av sin försäljning från samma period förra året.

Ett av de områden som gick tyngst var just Logitechs Harmony-fjärrkontroller där man tappade 55 procent av sin försäljning från samma kvartal förra året. Även om man genom en ny toppmodell i programmet kunde hålla omsättningsfallet nere till 24 procent var det siffror som fick bägaren att rinna över.

Logitech meddelar att man fortsätter att stödja sina Harmony-kunder med support och garanti men att man samtidigt söker köpare för produktsegmentet. Även företagets satsning på videoövervakning kommer att klubbas ut till högstbjudande.

Inga fler spelkonsolstillbehör

Förutom att sälja av delar av sin verksamhet har Logitech även beslutat sig för att stänga ner sin satsning på speltillbehör för spelkonsoler samt dockningsbara högtalare. Två produktområden som tydligen inte anses värda att satsa vidare på i framtiden.

g27

”As a result, we have initiated the process to divest our remote controls and digital video security categories, and we plan to discontinue other non-strategic products, such as speaker docks and console gaming peripherals, by the end of Calendar Year 2013.” säger Bracken P. Darell, vd på Logitech.

Den röda tråden i Logitechs utveckling stavas istället mobilt. Smartphones och surfplattor används allt mer som både fjärrkontrollers och spelkonsoler och just tillbehör för mobila produkter är något Logitech kommer satsa mer på. Redan under tredje kvartalet var deras ultrathin keyboard dock för Apples Ipad företagets mest sålda produkt.

Logitech nämnde däremot inget om sin satsning på speltillbehör för PC-marknaden som ser ut att fortsätta inom en förutsägbar framtid.


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ctrlSaddj christianthomasg27Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Smart av dom, konsoller har ingen framtid.

thomas evertsson
Medlem
thomas evertsson

vad kommer att hända med logitech rattarna?, kommer dom att göras av något annat företag? 😐

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”thomasg27″]vad kommer att hända med logitech rattarna?, kommer dom att göras av något annat företag? :-|[/quote]

De självdör nog.

Sad
Gäst
Sad

Väldigt tråkigt att de släpper Harmony-fjärrkontrollerna. Det är nóg en av deras bästa produkter som i alla fall jag och min familj nyttjar ca 875 ggr per dag till allt som kan styras med IR.

ctrl
Gäst
ctrl

Inte för att jag behöver en G27, men kanske blir att köpa innan de försvinner från marknaden helt då. Den fungerar ju fint både till PS3 och PC.