Logitech och Tencent har idag bekräftat att de tillsammans arbetar med att utveckla en handhållen konsol för molnbaserad gaming. Inte mycket information har bekräftats men lanseringen ska ske inom kort.

Senare i år kommer vi få se en ny handhållen spelkonsol. Det är Logitech G och Tencent Games som tillsammans utvecklar konsolen. Detta ska då vara en spelkonsol dedikerad för molnbaserad gaming och inte något slags tillbehör för smartphones eller liknande.

Tyvärr ger Logitechs blogginlägg angående samarbetet ingen konkret information angående enheten. I skrivande stund vet vi alltså inte exakt när den ska lanseras, dess specifikationer eller riktpriset. Vi vet däremot att man siktar på en lansering innan årsskiftet.

Annons

Enheten ska ha stöd för molnbaserade tjänster som Geforce Now från Nvidia och xCloud från Microsoft. Huruvida ytterligare molntjänster för spel kommer att vara kompatibla återstår att se.

Exakt när vi kommer få ytterligare detaljer om den kommande enheten är oklart men lanseringen ska som tidigare nämnt ske i år. Något som kan innebära ett avtäckande under årets IFA-mässa som hålls i början av september månad. I dagsläget kan vi dock inte göra mycket mer än att vänta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid