Logitech Pro X Superlight följer branschtrenden med en ny lättviktsmus. Medan många konkurrenter är trådbundna, är Logitech Pro X Superlight trådlös och väger ändå bara 63 gram.

Logitech Pro X Superlight beskrivs av Logitech som en lättviktsversion av Logitech Pro Wireless. Den sparar vikt genom att ta bort ett antal funktioner men också genom ett nytt chassi och ett lättare kretskort. Bara en ny kretskorts-design ska ha sparat musen fem gram i vikt. Musen saknar dock den ihåliga design som många konkurrenter har. Logitech beskriver den nya trenden som en gimmick och säger att det är fel väg att gå. De påstår att de kan hålla nere vikt, hålla uppe byggkvalitet och undvika nackdelarna med en hål-design med sin konstruktion. Vi har klämt på den nya musen och kan definitivt skriva under på att vårt exemplar är väl byggt. Vi hör inget knak eller gnissel från plasten, hur mycket vi än kramar den.

Skrytande sensor men ingen RGB

Logitech Pro-serien ska vara gjord för professionella användare. Det säger Logitech är en av anledningarna till att Pro X Superlight saknar RGB-belysning. Den enda lampan i musen är en liten indikatorlampa på ovansidan. På undersidan finns PTFE (teflon) för att minska friktion, en vanlig funktion bland konkurrenterna. Undersidan bjuder på en 25k DPI-sensor, som företaget erkänner snarare är ett sätt för dem att skryta än det är en praktisk fördel. De är noga med att erkänna att många professionella spelare använder inställningar under 1 000 DPI.

För en trådlös mus är givetvis batteritid en avgörande faktor. Med Pro X Superlight utlovar Logitech 70 timmar batteritid, vilket är betydligt mer än Pro Wireless 48 timmar. Det är också mindre än till exempel konkurrenten Steelseries Aerox 3 Wireless, som utlovar 200 timmar. Logitech håller dessutom fast vid en microUSB-anslutning, som flera konkurrenter har bytt ut mot USB Typ C.

Bortom musens tekniska egenskaper skryter Logitech också med att musen är tillverkad med en neutral koldioxid-påverkan. Företaget säger att de har optimerat produktionen för att minska utsläpp och har köpt kompensationer för de utsläpp som musen orsakar.

Pro X Superlight kommer att senare denna månaden för 1 600 kronor. Det är betydligt mer än Pro Wireless som säljs i svenska butiker för runt 1 100 kronor. De största skillnaderna mellan mössen är då vikten, batteritiden och avsaknaden av knappar längs Pro X Superlights högra sida, som gör den anpassad främst för högerhänta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid