Apples senaste Mac-modeller utrustade med M1-kretsen har fått motta en hel del positiv kritik sedan sin lansering. Dock har de även kritiserats för att många komponenter inte går att uppgradera. Något händiga tekniker nu lyckats med trots alla de fastlödda komponenterna.

Under helgen började social media i Kina dela nyheter relaterade till Apples senaste Mac-modeller. Mer specifikt rörde det sig om ingenjören Yang Changshun från Guangzhou, Kina som ska ha lyckats byta ut internminnet och även lagringen hos de Mac-datorer utrustade med Apples M1-krets. Datorer där dessa komponenter annars är fastlödda.

Changshun ska ha börjat med en M1 Mac med åtta gigabyte internminne och 256 GB lagring. Efter att komponenterna lyckats frigöras utan att skada andra interna komponenter i datorn ska sedan 16 GB internminne och en terabyte lagring ha installerats.

Ingrepp som detta lär inte bli någon större trend hos M1 Mac-ägare. Det är ett tekniskt och svårt ingrepp att utföra och skulle någonting gå snett är det förmodligen ingen större chans att Apple är villiga att hjälpa till med något garantiärende. Det är dock intressant att se denna process utföras.

Huruvida detta blir någon trend hos andra proffs som kända iFixit och andra aktörer är något som kan bli spännande att se. För vanliga konsumenter däremot är de senaste Apple-datorerna fast med de specifikationer de införskaffas med. Förutsatt att man inte är en våghals som inte bryr sig om garantier på datorerna det vill säga.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid