Maxad action i Battlefield 1 – Den mest intressanta BF-titeln hittills

Musmannen klargör: All hype är berättigad!

0

Vi rider genom öknen med sabeln i högsta hugg tillsammans med 63 andra spelare. Bomber och granater möter svärdhugg och splitter när vi testar kartan som kommer till öppna betan av Battlefield 1.

Gamescoms kanske mest uppmärksammade FPS-titel Battlefield 1 drar oerhörda mängder besökare som vill testa vad den nya öppna betan kommer erbjuda. Vi fick chansen att spela en Conquest tillsammans med 63 andra spelare och få ett första intryck av Battlefield 1 som kammade hem besökarnas utmärkelsen Most Wanted Consumer Award här på Gamescom 2016.

Närstrid och förgörelse

Att byggnader och andra föremål i Battlefield kraschar eller förintas är inget nytt men i Battlefield 1 så har de jobbat ytterligare med effekten av miljöer som fullständigt rasar samman. Vi upplever att de lyckats skapa effekter som ger en mer explosiv upplevelse när vi springer genom de mer tätbebyggda områdena.

Vi upplever att motoriken är sig lik i Battlefield 1 jämfört med tidigare titlar men att förändringarna bortsett från storyn ligger i upplevelsen. Battlefield 1 ger en känsla av att vi befinner oss närmre explosionerna och att vi hela tiden måste vara på vår vakt.

När kommer den och vad är nytt?

Den öppna betan drar igång redan den 31 Augusti och kommer att innahålla den nya ökenkartan som bjuder på stora öppna fält, tighta byggnader och ett järnsvägsspår som får stor betydelse.

Känt sedan tidigare är att Battlefield kartor kommer innehålla en så kallad Behemoth, vilket i ökenkartans fall rör sig om ett bepansrat tåg med kanoner och kulsprutor.

Nytt i Battlefield 1 är även närstriderna som får mycket fokus och betydelse för spelet. Om du inte vet hur du ska hantera motståndare på nära avstånd så är du körd. Här gäller det att vara med och antingen hugga tillbaka med sabeln eller ännu bättre aldrig låta motståndaren få komma så nära.

Utöver det så komer den öppna betan med två spellägen. Conquest och Rush där upp till 64 spelare kan fightas i Conquest-läget för att kontrollera så många stationer som möjligt, och det sistnämnda spelläget ger möjlighet för 24 spelare att försvara eller attackera en rad platser under tidspress.

Battlefield 1 kommer att lanseras fullt ut den 21 Oktober i år och vi ser fram emot att få ta del av mer intensiva slag innan dess.

Gamescom 2016

Fler artiklar från Gamescom 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid