Flera tillverkare har valt att senarelägga lanseringen av sina surfplattor till senare under andra kvartalet och vissa ännu längre fram i tiden. Anledningen för detta är främst komponentbrist efter katastrofen i Japan och problem med Google Android 3.0 som inte är så stabilt man hoppats på. Google arbetar för fullt för att lösa detta men klarar tydligen inte av att ge tillräckligt med support till alla parter som är i behov av det.

Marknaden för surfplattor väntades växa explosionsartat under april/maj månad när flera aktörer tänkte släppa sina lösningar. Men viktiga huvudkomponenter ska saknas efter jordbävningen i Japan och de långa strömavbrotten vilket gjort att man fått senare lägga lanseringen i väntan på att produktion av dessa komponenter ska dra igång igen i Japan.

Men en surfplatta fungerar tyvärr inte utan mjukvara och Google Android 3.0 är designat för de stora skärmarna men plågas av instabilitet och buggar, något Google försöker lösa men klarar för tillfället inte av att ge tillräckligt med support till tillverkarna. Den tröga försäljning av Motorola Xoom har även fått tillverkarna att börja tänka om sin strategi då Xoom led av problemen i Android 3.0 och en dålig prissättning.

asus.eeepad

ASUS har valt att senarelägga lanseringen av sin 16GB och 32GB Eee Pad Transformer från 15 April till slutet av april för 16GB-modellen och till maj månad för 32GB. Smartphone-tillverkaren HTC hade din surfplatta Flyer på gång under andra kvartalet men har nu skjutits upp till ett senare datum. Detta mönster ska tydligen följa bland de allra flesta tillverkare vi väntat på ska släppa sina surfplattor.

Källa: Digitimes

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid