Vi har sedan tidigare hört att Meta arbetar på ett Quest 3-headset för VR. Nu har företaget bekräftat att det faktiskt är på väg och lanseras redan i år.

Meta har till slut avtäckt de första detaljerna kring sitt nästa VR-headset kallat Quest 3. Här ser vi bland annat en minskning i vikt med 40 procent och en helt ny typ av handkontroller.

I skrivande stund är det dessvärre många detaljer kring Meta Quest 3 som inte har bekräftats. Till exempel upplösning på de interna skärmarna, uppdateringsfrekvens, anslutningsmöjligheter och lagringskapacitet är några av specifikationer som återstår att bekräftas.

Metas nästa VR-headset kommer däremot drivas av ”Nästa generations Snapdragon-krets” vilket tros innebära Snapdragon XR Gen 2.  Headsetet tar även inspiration från Metas Quest Pro med integrerade kameror i själva headsetet och nya handkontroller som påminner om Pro-variantens kontroller.

Många detaljer är som sagt fortfarande inte bekräftade. Däremot vet vi nu att Meta Quest 3 faktiskt är på väg. Avtäckandet förväntades inte ske förrän efter sommaren men Meta valde att överraska med headsetet redan nu. Däremot kommer lanseringen inte ske förrän någon gång under hösten. I samma veva som man avtäcker Quest 3 tar Meta och sänker priset på Quest 2 med 100 dollar. Något som innebär att man nu ligger på samma prisnivå som innan man ökade priset på headsetet under förra året.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid