Idag finns Augmented Reality, eller förstärkt verklighet, i flera utföranden för både mobiltelefoner, spelkonsoler och andra områden. Företaget Meta vill ge dig möjlighet att digitalt förstärka din omgivning med 3D-grafik och demonstrerar sin idé i en konceptvideo.

Google planerar att lansera sina verklighetsförstärkande glasögon Glass under 2014, som låter användaren få vägbeskrivningar, läsa e-post eller ta bilder direkt genom en skärm monterad framför ögat. Men hur rör sig marknaden för full förstärkt verklighet i 3D, där virtuella objekt kan placeras in i vårt synfält och sedan manipuleras för hand? Det är precis vad Meta utlovar med sina Spaceglasses, som nu fått en ny konceptvideo.

De exempel som syns i videon, bland annat virtuellt schackspel, modellering i tomma luften som manipuleras med händerna eller ansiktsigenkänning, är inte helt olikt Tony Starks hologrammodellerande i Iron Man-filmerna. Och det är även där ifrån Meta tycks ha fått inspirationen till sin produkt, då instruktionerna för glasögonen är:

  1. Buy the glasses and connect to your PC
  2. Download apps or build your own in Unity 3D
  3. You are Tony Stark

Det är verkligen inga små förhoppningar Meta ger kring sina glasögon, vilket givetvis medför vissa frågetecken. Spaceglasses ska vara utrustad först och fämst med en genomskinlig panel som utgör själva glaset, men även dubbla kameror för synligt ljus och infrarött, samt dubbla projektorer som arbetar tillsammans med kamerorna för att mjukvaran ska kunna bygga upp en 3D-vy av sin omgivning.

SpaceGlassesStreamDark

Just nu pågår förhandsbokningar av glasögonen och rekrytering av utvecklare som kan ta fram mjukvara med det medföljande utvecklarkitet. Idag upphör försäljningen av utvecklarversionen för 490 dollar, och istället inleds förhandsbokning av Streamlined Edition (ovan) för 667 dollar, motsvarande strax över 4 300 kronor med leverans i april 2014.

Mer information och fler videoklipp finns på företagets hemsida här.


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
magkah Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
magkah
Gäst

Kolla in videon på http://spaceglasses.se ser väldigt intressant ut! April 2014 är jag Tony Stark :).