Microsoft 365 Basic lanseras som ett alternativ till 365 Personal och kostar två dollar per månad. Då ingår 100 GB OneDrive-lagring, reklamfritt Outlook samt Office-appar på webben och i mobilen.

Om du vill använda Microsofts Office-appar, behöver du i praktiken en prenumeration till Microsoft 365. Microsoft säljer fortfarande licenser till Office-programmen men de är dyra, gäller bara för en dator och får inte funktionella uppdateringar som Microsoft 365-appar. Problemet med Microsoft 365 är att det trots allt kostar en hel del pengar. Microsoft 365 Personal är det billigaste abonnemanget och det kostar 840 kronor per år. Det inkluderar å andra sidan också 1 TB OneDrive-lagring. Nu introducerar Microsoft ett billigare alternativ som sänker priset med 57 procent, till 2 dollar i månaden i USA (~25 kronor).

365 Basic är basic

Microsoft 365 Basic är mycket riktigt en grundläggande prenumeration som inte inkluderar så mycket. För det första kapas lagringsutrymmet på OneDrive från 1 TB till 100 GB. Med 365 Basic inkluderas inte heller Office-apparna. Istället skriver Microsoft att användare får tillgång till Office-apparna på webben och i mobilen. Dessa appar är dock redan gratis för alla registrerade användare. Den riktiga extrafunktionen som Basic-användare får är en bättre Outlook-upplevelse. Det inkluderar en befrielse från annonser på både webben och i mobilen. Det inkluderar både kalendern och epost-klienten. Microsoft bjuder dessutom på extra säkerhetsfunktioner för Outlook samt teknisk support.

365 Basic inkluderar kort sagt inte särskilt mycket. För 2 dollar i månaden eller 20 dollar per år är det också väldigt billigt. Google Workspace Starter, som är den billigaste versionen, kostar 58 kronor per månad i Sverige och inkluderar 30 GB lagring per månad. Den enda som egentligen kan konkurrera i pris är Apple med iCloud+ som kostar 9 kronor per månad och inkluderar 50 GB lagring, samt tillgång till annonsfri epost, Pages, Numbers och Keynote.

I dagsläget har vi ingen information om en svensk lansering av Microsoft 365 Basic i Sverige. Vi kan tänka oss att Microsoft vill testa prenumerationen innan de satsar på en global lansering. Vad säger du? Är du intresserad av en billigare Microsoft-prenumeration?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid