Microsofts köp av Activision Blizzard förväntades vara klart fram till sommaren 2023 men nu har amerikanska Federal Trade Commission bekräftat att de vill sätta stopp för affären.

Snart har det gått ett år sedan Microsoft först gick ut med att teknikjätten vill köpa spelpublicisten och utvecklaren Activision Blizzard. Affären förväntas stå klar under nästa sommar förutsatt att inga större käppar hamnar i de involverade parternas hjul. Dock ser det ut som att en sådan käpp kan ha dykt upp i form av amerikanska Federal Trade Commission (FTC).

FTC har nu bekräftat att de tänker lämna in en ansökan om att få uppköpet blockerat och nedskjutet. Enligt FTC har Microsoft ”Redan visat att de kan och kommer att hålla undan innehåll från sina konkurrenter”. Något Microsoft har försökt motbevisa genom att ge Sony, Nintendo och Valve löften om att spelserien Call of Duty kommer att stanna kvar på deras spelkonsoler och plattformen under de närmsta tio åren. En spelserie som varit den främsta ammunitionen som använts av till exempel Sony sedan affären mellan Microsoft och Activision Blizzard blev allmän kännedom.

FTC försöker stoppa Microsoft från att ta kontroll över vad FTC menar är en av världens främsta främsta fristående spelstudios. Skulle Microsoft till slut köpa Activision Blizzard menar FTC att Microsoft skulle använda spelutvecklarens immateriella rättigheter för att stävja konkurrensen på flera dynamiska och snabbt växande marknader.

FTC är inte heller den enda potentiella parten som kan sätta stopp för affären värd 69 miljarder dollar. Affären utreds även i EU och Storbritannien. Däremot har vi inte sett några officiella stoppförsök komma från dessa entiteter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid