Xbox Next, Xbox 720 eller Xbox Durango. Microsofts nästa generations spelkonsol har gått under många namn men den 21 maj kommer vi att veta med säkerhet vad den nya skapelsen heter och troligtvis mer än så. Microsoft håller då en stor presskonferens där man ska bjuda på sin vision för Xbox.

Många har väntat på Microsofts tillkännagivande av nya generationens Xbox och när företaget, åtminstone utåt sett, höll sig tysta under Game Developer Conference i slutet av mars började nya rykten cirkulera. Redan i börjav av april hävdade reportern Paul Thurrot att lanseringen av nya Xbox skulle ske den 21 maj, något som nu Microsoft själva bekräftar.

Företaget har skickat ut officiella inbjudningar till media med titeln ” Xbox – A New Generation Revealed”.

På Microsoftbloggen Majornelson.com detaljerar Larry Hryb vad företaget har för planer och tydligt är att nästa generations Xbox kommer vara mer än bara en kapabel spelmaskin.

”On Tuesday May 21st, we’ll mark the beginning of a new generation of games, TV and entertainment”

Hårdvara väl anpassad för multimedia

Det har redan tidigare ryktats om att Microsoft satsat på en hårdvaruplattform från AMD som med en åttakärnig Jaguar-processor och 8 gigabyte ramminne kommer med specifikationer som pekar på ett bredare användningsområde än bara 3D-spel. Även Xbox 360 används ofta som en mediaspelare och det står utom tvivel att nästa generations Xbox ska satsa ytterligare på detta.

Den flertrådade processorkretsen får även stöd av en Radeon-grafikkrets som tros likna Radeon HD 7790 till specifikationer och prestanda. En grafikkrets som troligtvis kan få det lita kämpigt med sina 12 kluster av beräkningsenheter mot de 18 som ryktas hittas i Sonys Playstation 4 GPU, som för övrigt kan liknas vid Radeon HD 7850 till specifikationer och teoretisk prestanda.

Den 21 maj kommer alltså Microsoft berätta mer om sin nästa generations spelkonsol men det är inte förrän i fjärde kvartalet som konsolen väntas finnas på butikshyllorna. Presskonferensen kommer att streamas live över Xbox Live, Xbox.com och Spike TV.


Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedvoleyro Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Voleyro
Medlem
Voleyro

Oh…kan inte vänta till att se Kinect 2.0…det ska bli spännande. :-*