Microsofts webbläsare Edge har nu börjat visa meddelanden för användare som vill ladda ner Google Chrome istället för att vara kvar med Edge. Meddelanden som bland annat kallar Chrome ”så år 2008”.

Att Google och deras webbläsare Chrome är störst på marknaden är nog ingenting många lär bli förvånade av att läsa. Microsoft med Explorer och första generationen av Edge gjorde inte mycket för att stoppa Googles dominans heller. Den senaste generationen av webbläsaren bygger däremot på Chromium, samma grundstomme som Chrome använder. Något som gjort webbläsaren lite mer attraktiv för många.

Microsoft nöjer sig dock inte med att bara vidareutveckla och erbjuda en bättre webbläsare. Rapporter från The Verge och Neowin påpekar hur Microsofts webbläsare börjat visa specifika meddelanden när dess användare vill ladda ner Chrome. Det ska finnas tre olika meddelanden som kan dyka upp. Dessa tre meddelanden är (översatt från engelska):

  • ”Microsoft Edge drivs av samma teknologi som Chrome. Plus att du får säkerheten från Microsoft.”
  • ”Den där webbläsaren är så år 2008! Vet du vad som är nytt? Microsoft Edge.”
  • ”Ingen har någonsin sagt ”Jag hatar att spara pengar.” Microsoft Edge är den bästa webbläsaren för shopping online”.

Dessa meddelanden kommer renderade i webbläsaren själv. Det rör sig alltså inte om någon form av pop-up eller dylikt. Rapporterna nämner hur dessa dyker upp i både Windows 10 och Windows 11. Vi har inte lyckats få upp några meddelanden när vi gått in på nedladdningssidan för Chrome genom Microsofts webbläsare. Något som kan bero på att webbläsaren per automatik använder svenska för oss. Klart står dock att Microsoft tagit till tvivelaktiga metoder för att försöka erbjuda hårdare konkurrens till Chrome.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid