Vi har tidigare rapporterat om tvisten mellan Microsoft och det brittiska TV-bolaget British Sky Broadcasting där sistnämnda anser att Microsofts molntjänst Skydrive inskränker på deras varumärke. I en förlikning väljer nu Microsoft att byta namn på tjänsten.

British Sky Broadcasting, i folkmun kallat Sky, har varit i rättstvist med Microsoft sedan 2011 angående namnet på molntjänsten Skydrive. Inte minst är det representationen av de båda tjänsterna i huvudmenyn på Xbox 360 som anses vara till nackdel för Sky som därför anklagat Microsoft för varumärkesintrång.

Domstolen gav Sky rätt i frågan tidigare i år, men det var oklart vad konsekvensen skulle bli för Microsoft. Nu har beslutet framkommit i en förlikning, där Microsoft väljer att släppa varumärket och byta namn på tjänsten. Microsoft kommer även få betala en okänd summa i skadestånd för varumärkesintrånget, men de exakta detaljerna är ännu konfidentiella.

”We’re glad to have resolution of this naming dispute, and will continue to deliver the great service our hundreds of millions of customers expect, providing the best way to always have your files with you.”
– Talesman för Microsoft

Vad det nya namnet blir är ännu inte beslutat och Microsoft kommer få fortsätta använda Skydrive-namnet ett tag framöver i väntan på ett nytt varumärke. Domen gäller inom EU, men Microsoft bör byta namnet på tjänsten internationellt för att undvika förvirring.

Källa: The Verge


Relaterade nyheter:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TidsdjuretzappPOE Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
POE
Medlem
POE

Nu är jag knappast en Microsoft-förespråkare, men fan va löjligt att det ska behöva bli ett namnbyte pga. ”British Sky Broadcasting”… eller på grund av ett tv-bolag snarare. Pinsamt.

Zapp
Medlem
Zapp

varför inte bara byta namn till Skynet?

Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

British Sky kan ju byta till BS.