Vissa bilder logotyper har en speciell plats hos många, en av dessa är Microsoft Windows. Den här färgglada logotypen har funnits med oss sedan lanseringen av Windows 3.0 år 1990, med mindre mindre modifikationer under årens lopp. Nu ska Microsoft skilja sig med sin 22 år gamla kamrat.

Microsoft logotyp från tidigt 90-tal är knappast estetiskt tilltalande idag, vilket är varför man vid lanseringen av Windows XP gav den ett välbehövt ansiktslyft. Det här var i grund och botten samma logotyp som tidigare, förutom att man tog bort de svarta ramarna och den efterföljande pixel-effekten.

Windows 8 ligger lite mer än ett halvår bort, och kommer bli troligtvis Microsofts största förändring sedan det grafiska gränssnittet? Det är troligtvis därför man valt att byta ut sin Windows-logotyp mot någonting mer stilrent, som faktiskt liknar just ett fönster.

Annons

Windows8_LogotypWindows8_Logotyp2

Det här är bilder läckta från Windows 8 Consumer Preview, och vad som sägs vara någon form av surfplatta med Windows 8. På denna typen av enheter är det ett krav att Windows-logotypen ska finnas närvarande. Vad tycker våra läsare om den nya logotypen?

Källa: cnBeta

Relaterade nyheter:

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
silenzDravondJacob HugossonSwedish BerserkS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Såg detta tidigt i morse. Jag hade hellre sätt att dom vänt själva ikonen så den står rakt. Annars tycker jag den är rätt fin faktiskt. 🙂

Ali Abourghiba
Medlem
Ali Abourghiba

Jag gillar inte idén med att byta till en ny ”modernare” logo. Tycker klassiska Windows-logon som vi är vana vid, borde finnas kvar i flera decennier framöver eller snarare för alltid.

Tobberian
Medlem
Tobberian

De vill väl få in ”metrofyrkantigt” i logon.
Åtminstone bra att den äntligen liknar ett fönster istället för en flagga osv.. 🙂 Fast trist grå och påminner om ett äpple. 😡

flopper
Medlem
flopper

borde väl vara 8 fönster med tanke på win8.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Ful. Och inte bara för att det är motsatta färgerna till en dansk flagga. Dvs, glor du på den tillräckligt länge och flyttar blicken till en vit bakgrund kommer du se en dansk flagga. 🙁

this
Medlem
this

Den var verkligen trist, känns som de går bakåt i tiden med den. Helt klart Metro inspirerad, enkelt, men ack så trist och tråkigt.

Suck
Gäst
Suck

And not a single shit was given that day.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Om dom hade gjort en snygg logga hade det varit ok – men denna kräks ja på.

Anspråkslöst grå, samt anspråkslös design. Såpass anspråkslöst att ja kommer blanda ihop microsofts logga med tråkiga kontor/business företag – typ call centers eller aktiehandlare.

Eller nu var ja nog tom för snäll. Det osar billig kina kopia, eller rent utav bluff-företag.
Antar att färgen lossnar när man pillar på knappen.

Flopper: Hade det varit 8 fönster hade det blivit ”Umbrella corporation” 🙂

Svensken
Medlem
Svensken

Jag tycker detta är ett modigt drag av Microsoft. Ändra på ett av världens mest framstående varumärken. Det visar tydligt att ett nytt Windows är på gång om man då skapar en ny logotyp som denna som påminner om Metro UI. Sen har jag lite svårt att se W8 som en efterträdare till W7. De flesta vanliga datoranvändare tror jag inte kommer att uppgradera till W8 och än mindre att företagen kommer göra det. Däremot kan det bli kanon på en surfplatta tex men då skulle man kallat det Windows Tablet eller något liknande anser jag. Som jag tolkar Microsft… Läs hela »

Dravond
Medlem
Dravond

Ehm nej tack. Den där knappen var i min mening ful.
Den nuvarande är inte den mest perfekta men helt ok, skulle kanske ta bort lite av ”3d” effekten för att modernisera den men platt fyrkantig så som visas ovan nej tack. Kan även tänka mig attt de sätter in färgerna på win home knappen grå/vit är lite tråkigt.

Silenz
Medlem
Silenz

Den är troligen fake, orginalbilden finns här:
comment image;pv3285be2c26dd797e