Microsoft gör sitt bästa för att köpet av Activision Blizzard ska gå igenom. Nu har företaget skrivit avtal med både Nintendo och Nvidia om att ta Microsoft-spel till de andras plattformar under de kommande tio åren. Detta inkluderar Call of Duty om affären går som planerat.

Microsofts potentiella köp av Activision Blizzard har stött på ett par hinder på vägen. Sony har varit en högljudd motståndare till köpet och konkurrensorgan som amerikanska FTC vill även stoppa affären helt. Microsofts senaste försök till att lugna ner affärens motståndare kommer nu i form av avtal som slutits med Nintendo och Nvidia.

Avtalet med Nvidia säger att Microsoft ska göra samtliga Xbox-spel som kommer till PC tillgängliga på Nvidias spelstreamingtjänst Geforce Now. Detta inkluderar även Call of Duty om jätteaffären skulle gå igenom. Något Microsoft varit fortsatt optimistiska om trots det hårde motståndet.

Avtalet med Nintendo säger att Microsoft ska se till att kommande installationer i spelserien Call of Duty finns tillgängliga på Nintendo. På Nintendos spelkonsoler ska spelen bli tillgängliga samma dag som de blir tillgängliga på Xbox.

De två avtalen ska gälla under de kommande tio åren. Detta innebär att Geforce Now kommer att se möjligheten att spela Xbox PC-spel om de köpts via Microsoft Store, Epic Games Store eller Steam. Huruvida detta kommer att inkludera Call of Duty i framtiden är något som helt enkelt återstår att se. Microsofts köp av Activision Blizzard värt 69 miljarder dollar förväntas stå klart någon gång under sommaren 2023. Förutsatt att affären faktiskt går igenom.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid