Ända sedan Microsoft pratade om gaming på deras Windows 10 presentation så har vi alla varit nyfikna på hur spelandet ska fungera mellan olika enheter. Idag talade Phil Spencer från Microsofts Xbox avdelning lite mer om hur deras vision ser ut.

Phil Spencer gjorde idag ett erkännande på GDC om att Microsoft de senaste åren tappat greppet kring gaming men han menar att de nu har rätt verktyg för att nå ut till alla spelutvecklare och att de har en plan för hur de ska lyckas.

Målet är att kunder med Windows enheter ska kunna ta del av spel och innehåll oberoende av vilken enhet de använder för tillfället och har du köpt ett spel till en enhet så ska du kunna spela det på alla dina Windows enheter. Det ska bli möjligt genom nya Windows Store som kom redan med Windows 8 men som aldrig riktigt tagit fart.

IMG_2249

Men Microsoft menar nu att med deras nya utvecklingsverktyg kan utvecklare portera sina spel till olika enheter på så lite tid som en dag och ha dem tillgängliga i Windows Store. Microsoft säger även att de kommer fortsätta att optimera sina utvecklingsverktyg och lyssna på sina kunder och utvecklare precis som de gjort med utvecklingen av Windows 10.

IMG_2265

Vi fick se en demonstration av ett multiplayerspel där två spelare spelar på Xbox One och två andra på en Surface enhet och det ser riktigt bra ut.

Vi hoppas på att få se betydligt mer intressanta produkter, utannonseringar och tekniker under årets GDC-mässa – fortsätt hålla utkik på Nordichardware.se för nya uppdateringar!

Relaterade artiklar

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Ghost^[Homie] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Ok så deras spelsatsning handlar om bärbart fjoll & xbox det är ínte intressant för hardcorespelare Det man vill se är fokus på pc spelande stationärt inte bärbart fjoll. Det hjälper inte ens att kunna spela x-box och stationärt .utan en rejäl satsning på pc sidan med bättre teknik nya spel där x-box & andra klena datorer inte ens finns med i resonemanget. Först då skulle man kunna ta deras såkallade satsning på pc spelande på allvar. Troligtvis så blir man väl tvungen att ta sig en titt på STEAM OS till hösten Är skrämmande tider när hårdvaruutvecklarna får pusha… Läs hela »

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Ungefär samma som de visade under sitt Win 10 event tidigare i år…