Microsoft ska nu för första gånger på nästan 15 år byta ut standardtypsnittet för Office och vill ha din hjälp att välja ut den nya fonten som ska bli svitens interna ansikte utåt.

Trots att det finns hundratals olika typsnitt för Office-användare att välja och vraka mellan har Microsoft valt att ta fram fem nya. Ett av dessa kommer under nästa år bli Office-svitens nya standardtypsnitt och således ersätta Calibri som suttit på den positionen i nästan 15 år.

De fem nya typsnitten som tagits fram kommer med en rad olika stilar som de dragit inspiration från. Ena är till exempel inspirerad av gamla tyska järnvägsskyltar enligt skaparen. Microsoft vill hur som helst att Office-användare väger in i frågan och hjälper till att välja vad som efter någon gång under år 2022 blir det nya standardtypsnittet för Office.

Dessa fem typsnitt som ovanstående bild ger ett litet smakprov på kommer att släppas i Microsoft 365. Detta ska då låta användare testa typsnitten innan det blir dags att ta något beslut om vilket som blir den nya standarden. I skrivande stund har det inte riktigt bekräftats hur processen kommer att gå till. Enligt The Verge är det frågeformulär och återkoppling Microsoft planerar att basera processen på.

I dagsläget finns det dock inget sådant frågeformulär. Typsnitten finns däremot tillgängliga för den som känner sig manad att delta i processen att välja det nya standardtypsnittet för sviten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid