Enligt tidningen The Wall Street Journal är Microsoft på väg att göra sin största affär någonsin då källor pratar om ett uppköp av Skype för 7-8 miljarder dollar. Den stora frågan är exakt vad man tänkte använda Skype till, men det pratas om integrering av den mjukvarubaserade telefonitjänsten i Microsofts egna produkter och Windows Phone 7.

Skype är ett program som går att ladda hem för att utföra VoIP (Voice over Internet Protocol) som behandlar samtal mera som datainformation som skickas från en punkt till en annan, till skillnad från den traditionella telefonen med sladd i väggen. Programmet har på senare år växt i popularitet och även hittat in på smartphonemarknaden vilket tillåtit användare att mer eller mindre ringa helt gratis.

Nu sägs det att Microsoft är intresserad av ett uppköp där slutsumman ska bli 7-8 miljader dollar. Exakt vad Microsoft har för nytta eller planer med Skype är det svårt att säga, men en möjlighet är att man integrerar tjänsten i deras Office-tjänst Lync som binder samman mail, snabbmeddelanden och röstkommunikation. Skype skulle definitivt kunna hjälpa till att göra den tjänsten bättre.

Windows-Phone-7

En annan möjlighet är Windows Phone 7, där Microsoft har haft en relativt mild succé och inte har fått rätt momentum idag för att kunna sätta sig upp mot Apples iOS och Googles Android. Med tanke på Skypes populäritet skulle Windows Phone 7 bli ett hetare alternativ för gemene man om man hade tjänsten Skype fullt integrerat i operativsystemet istället för att behöva ladda hem en app som idag är ett måste för att det ska fungera.

Affären ska ännu inte vara satt i sten och Microsoft och Skype kan mycket väl dra sig ur i sista sekund från att avsluta affären, men om dessa uppgifter stämmer så ska affären kunna vara klar redan på torsdag och då borde vi även få större klarhet i vad Microsofts avsikter med Skype är.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish Berserk3D-Blaster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
3D-Blaster
Medlem
3D-Blaster
Svensken
Medlem
Svensken

Det visade sig att detta stämde då.