Nintendo blev först ut med att släppa nästa generations spelkonsol men hur mycket nästa generation Wii U faktiskt är, är upp för debatt. Nu ska Microsoft vara nästa i kö för deras nästa Xbox och företaget hoppas lansera enheten under nästa år i samband med Thanksgiving och julhandeln.

Medan Nintendo redan är här med sin Wii U så väntar vi fortfarande på efterföljarna till Microsoft Xbox 360 och Sony Playstation 3. Enligt tidigare uppgifter ska testplattformen för ett framtida Playstation vara baserat på en AMD A10-processor med inbyggd grafik, men det här kan komma att ändras framöver. Det verkar i alla fall stå klart att nästa Playstation får en x86-baserad processor och grafik från AMD. Mer mystik är det kring nästa generations Xbox från Microsoft där vi i bästa fall har kvalificerade gissningar att gå efter.

Nu säger källor till Bloomberg att nästa generations Xbox lanseras mot slutet av nästa år för att dra nytta av Thanksgiving och den kritiska julhandeln. Företaget överlägger om de ska tillkännage konsolen officiellt på spelmässan E3 i juni eller om de ska hålla ett dedikerat event för deras kommande spelkonsol.

Xbox 360 säljer fortfarande bra och under Thanksgiving översteg försäljningen till och med Wii U – vilket å andra sidan kan ha berott på kapacitetsbrist från Nintendos sida. Men försäljningen har börjat gå nedför för spelrelaterad hårdvara och mjukvara överlag, vilket är ett tecken på att det kan vara dags att släppa någonting nytt för att väcka nytt köpsug hos konsumenterna.


Relaterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ghost^[Homie]TempelAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Jag har lite halvsvårt för konsolspel men likväl blir jag jäkligt sugen varje gång det är nya konsoler på G. 🙂
Frågan är om det inte blir en xbox nästa veva, hade en 360 något år när den var ny men sålde av den. Tror det kan bli intressant med integreringen i W8 och WP8 så ser fram emot att se hur Microsoft kopplar samman sitt ekosystem.

Tempel
Medlem
Tempel

Inte haft nån konsoll och känner inget behov den här gången heller. De är för begränsade helt enkelt oavsett vilka specar dom än lovar.

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Beror lite på vad de kommer att klara av.
Men om jag känner mig själv väl så blir det nog en av var när de väl kommer. 🙂