AMD har med Radeon HD 6800-serien gett sig in på 3D-marknaden och lanserat sin egen Stereoskopiska 3D-teknik, AMD HD3D. Tekniken som även stödjs av tillverkaren äldre grafikkort är dock inget vi ska lägga allt för stor vikt vid, åtminstone inte om vi ska tro mjukvarujätten Microsoft.

Microsoft har redan tidigare påpekat att marknaden för Stereo-3D är för liten för att lägga någon större vikt vid på dagens marknad. Nu har man återigen gett 3D-konceptet en känga och jämfört det med ett forskningsexperiment.

I en intervju med CNN fortsatte Phil Spencer, chef på Microsoft Game Studios, att förklara problemet med dagens 3D-teknik. Även om Microsoft stödjer Stereo-3D i sin spelkonsol Xbox 360 är tekniken idag för omständlig för att vara konsumentvänlig. Inte minst kravet att använda dyra glasögon för att kunna njuta av spelet, men även det faktum att hundratusentals konsumenter måste köpa nya dyra TV-apparater.

”As an entertainment company, we’re trying to do things that millions of people can go enjoy today,” sade Phil Spencer. ”And for better or for worse, people just don’t really have TVs in their house right now that are going to do 3-D in a way that’s going to work.”

Precis som de flesta konsumenter ser Microsoft att nyckeln til framgång är för 3D-tekniken att klara sig utan glasögon. Phil Spencer menar att han uppskattar Nintendos försök med den portabla spelkonsolen 3DS, även om han inte testat den själv. Men just att det då bjuds på 3D-effekter även utan glasögon.

Något i alla fall vi hoppas få se även på PC-marknaden inom en inte allt för snar framtid.

Källa: CNN

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BirksflopperAnton Karmehedvoleyro Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem

Låt mig tänka,
ny TV i 3D, 20000kr
Ny skärm i 3D, 4000kr
nya glasögon för 3D 2000kr
Nytt grafikkort för 3D, 4000kr
summa summarum, för mycket pengar för lite upplevelse.

PS3 samt wii samt xbox360 samt kommande nya generation konsoler kommer att spöa PC där.

Voleyro
Medlem
Voleyro

Toshiba, Philips, Panasonic håller på och skapa fram 3D tv som ska kunna användas utan glasögon. Och det bara se hur all teknik smälter in i dagsläget, inom 2-3 så kommer detta vara säkert standard.

flopper
Medlem

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”flopper”]Låt mig tänka,ny TV i 3D, 20000krNy skärm i 3D, 4000krnya glasögon för 3D 2000krNytt grafikkort för 3D, 4000krsumma summarum, för mycket pengar för lite upplevelse. PS3 samt wii samt xbox360 samt kommande nya generation konsoler kommer att spöa PC där.[/quote]Jo det blir ju onekligen billigare med 3D på en konsol. Men samtidigt så är det ju mycket av kostnaderna som är delade (glasögon och bildvisare behöver båda plattformarna) och även om spelkonsolerna inte behöver ny hårdvara så kommer inte grafiken hålla alls samma klass. Både PS3 och Xbox 360 drar ner på bildkvalitén vid 3D för… Läs hela »

Birks
Medlem
Birks

Jag får ont i skallen av dagens 3d teknik, dvs det är alldeles för ansträngande för ögonen.