Efter att den senaste uppdateringen till operativsystemet Windows 10 lanserades har det rapporterats om problem med SSD-enheter från flera tillverkare. Nu har Microsoft släppt en uppdatering som förhoppningsvis råder bot på dessa.

Tidigare under månaden framkom det att Microsoft stoppat distribueringen av den senaste uppdateringen för Windows 10 till system utrustade med vissa SSD-enheter.

Mer specifikt handlade det om enheter från Toshiba i form av produktserierna XG4, XG5 samt BG3. Även SSD-enheter från Intels 600p och 6000p-serier var drabbade.

Den senaste uppdateringen kunde få system med SSD-enheter från tidigare nämnda serier från Intel att krascha eller skickas in i en UEFI-meny efter varje omstart. För Toshiba var problemen att bland annat bärbara datorer utrustade med de drabbade produktserierna kunde uppleva minskad batteritid.

Microsoft valde därför att ta det säkra framför det osäkra och blockerade uppdateringen från att installeras på system utrustade med dessa enheter. Nu har Microsoft utvecklat och lanseras en uppdatering kallad KB4100403 för Windows 10 version 1803.

Den som önskar att ladda ner uppdateringen så snart som möjligt kan göra detta via Windows Update-menyn inuti Windows 10. Microsoft rekommenderar dock att användare väntar tills en automatisk notis om att uppdateringen finns att ladda ner dyker upp.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63