Microsoft har nu mött med EU-kommissionen för att diskutera deras potentiella köp av Activision Blizzard. Under en presskonferens efter mötet förklarade Microsoft hur man ligger långt efter Sony och Playstation när det kommer till sin position på marknaden.

Microsoft fortsätter sin turné bland konkurrensverk där man försöker förklara hur deras potentiella köp av Activision Blizzard inte skulle ge företaget en oschyst marknadsposition. Efter mötet svarade Microsofts Brad Smith tillfället i akt att svara på ett par frågor med en presskonferens.

Under konferensen visade Smith upp ett diagram som visade hur den europeiska marknaden ser ut när det kommer till Playstation mot Xbox. Diagrammet visade att Sony och Playstation ska hålla omkring 80 procent av konsolmarknaden i Europa. På en global skala ska det se lite bättre ut med Sony på 70 procent och Microsoft på 30. I Japan som är Playstations hemarena ska Sony leda med en gigantisk marginal och hålla 96 procent av marknaden och Microsoft ska hålla fyra.

Enligt Smith ska dessa siffror inte ha rört på sig så värst mycket under de senaste årtiondena. Även när Sony under 2022 hade svårt att producera Playstation 5-konsoler på grund av komponentbrist.

Huruvida dessa argument från Microsofts sida kommer vara tillräckligt för att konkurrensverk ska låta köpet av Activision Blizzard gå igenom återstår att se. Affären har uppmärksammats av många och amerikanska FTC vill redan hålla Microsoft från att slutföra sitt köp helt och hållet.

Call of Duty Black Ops 4

Under presskonferensen kom även frågan om Microsoft skulle kunna överväga att genomföra affären utan att köpa Activision eller Call of Duty-serien. En fråga som möttes med ett snabbt ”nej”.

Smith fortsatte med att förklara hur Microsoft inte ser någon genomförbar väg att sälja Activision eller Call of Duty till någon annan. Ett svar som förmodligen inte överraskar många. Däremot har Microsoft gått med på att sätta upp riktlinjer och åtgärder som sätts upp av konkurrensorgan. Så länge de inte innebär att man tvingas sälja Activision eller Call of Duty.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid