Microsofts köp av Activision Blizzard fortsätter skapa rubriker och nu vill Microsoft att Sony presenterar en lista över sina kommande speltitlar som en del av den aktiva rättprocessen runt Microsofts potentiella köp.

Microsofts köp av Activision Blizzard stötte nyligen på ett ordentligt i hinder i form av amerikanska Federal Trade Commission (FTC). FTC har skickat in en stämningsansökan för att blockera affären. Detta i ett försök att behålla konkurrens på marknaden då Microsoft enligt FTC redan visat hur de kan hålla undan innehåll från sina konkurrenter. Något man är rädd för ska hända igen.

En stor del av diskussionerna kring Microsofts potentiella köp har kretsar kring spelserien Call of Duty som ägs av just Activision Blizzard. Sony som är Microsofts stora konkurrent på konsolmarknaden menar att Playstation som plattform inte skulle kunna överleva om Call of Duty skulle bli exklusivt för Xbox. Microsoft har i sin tur svarat med ett löfte om att spelserien kommer stanna kvar hos Playstation, PC och Nintendos spelkonsoler under de närmsta tio åren. Ett löfte som inte verkar ha lugnat de andra parterna.

Microsofts senaste taktik för att lugna FTC:s nerver är att de nu lämnat in en stämningsansökan till Sony som ska få konkurrenten att presentera en lista över sina kommande speltitlar. Något man förmodligen gör för att klargöra om Playstation verkligen inte kan stå på egna ben. Sony står nu inför valet att presentera en sådan lista innan den 27 januari eller komma med ett tillräckligt bra svar för att Microsofts förfrågan ska skjutas ned.

Skulle Sony välja att visa upp vad man har på ingång i spelväg kan det resultera i ammunition åt Microsoft om Sony har exklusiva speltitlar i samma stil som Call of Duty på väg. En sådan lista skulle även innebära att vi får se exakt vad för speltitlar Sony planerar att lansera. Vi väntar fortfarande på Sonys svar men det står klart att cirkusen kring Microsofts potentiella köp fortsätter och att den kan komma att resultera i intressant information från alla inblandade.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid