Handhållna spelkonsoler är i något av en renässans och en läckt video pekar mot att till och med Microsoft kan vara intresserat av att ta Windows 11 till just det handhållna formatet.

Handhållen gaming har haft ett rejält uppsving i popularitet under de senaste åren. Enheter som Nintendo Switch och Valve Steam Deck är omåttligt populära. Även andra tillverkare som Logitech med sin G Cloud-enhet och Asus med nyligen avtäckta ROG Ally har hakat på för att fylla ut marknaden.

Vi vet att Asus ROG Ally kommer använda Windows som operativsystem. Enligt en läckt video från Microsofts Hackathon-event från förra året ser det ut som att Microsoft kan se det handhållna segmentet som något faktiskt värt att satsa på.

Videon visar ett projekt från Microsoft-anställda Dorothy Feng där Windows 11 fått ett slags handhållet läge. Något som då skulle göra operativsystemet bättre lämpat för handhållna spelkonsoler. Läget skulle låta användare enkelt komma åt sina spel från de olika plattformar som finns där ute som Steam, Epic Game Store och Game Pass. Fengs handhållna läge för Windows kommer även med ett virtuellt tangentbord och en flytande utforskare för enkel navigering.

Projektet var som tidigare nämnt del av Microsofts Hackathon-event. Således finns det absolut ingenting som säger att vi kommer att se Fengs skapelse faktiskt hitta sin väg ut till konsumenter på något vis. Däremot visar det att det finns ett visst intresse för det handhållna segmentet hos Microsoft.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid