AMD 990FX blir den kraftfullaste styrkretsen för AMD:s nya processorarkitektur Bulldozer och lär finnas överallt på Computex i början på juni månad. Men redan nu har ett flertal modeller dykt upp både i bilder och specifikationstabeller. MSI 990FXA-GD80 är det senaste exemplet och ser ut att bli ett rejält välutrustat kort med stöd för både SLI och CrossFireX.

MSI 990FXA-GD80 utvecklades under namnet Big Bang Conqueror och kommer som väntat med AMD:s nya Socket AM3+ sockel och fullt stöd för nya Bulldozer-arkitekturen. Moderkortet parar den färska AMD 990FX-nordbryggan med den lika nya SB950-sydbryggan vilket ger rejält med funktionalitet.

Moderkortet som är riktat mot entusiaster kommer även med en kraftfull strömförsörjning för CPU där man med tantalum-basserade kondensatorer, SFC-spolar och sina driver-MOSFETs (DrMOS) rustat kortet med en spänningsdel på 10 faser.

gd802

MSI 990FXA-GD80 kommer utrustat med fyra stycken PCI Express x16 platser och stödjer alltså multi-GPU-tekniker för både AMD:s egna (4-vägs CrossFireX) och NVIDIA:s grafikkort (3-vägs SLI). 

Tack vare den nya sydbryggan hittar vi sex stycken SATA 6,0 Gbps anslutningar samt två separata USB 3.0-kontrollerchip som driver totalt fyra USB 3.0-portar på kortet. Andra trevliga funktioner är OC Genie II för enkel överklockning samt en 8-kanalers ljudkrets och stöd för maximalt 32GB RAM-minne.

Moderkortet väntas visas upp på Computex som går av stapeln den första veckan i juni. Själva lanseringen av plattformen och AMD FX-processorerna sker under mitten av samma månad.

gd803

gd804

gd80

Källa: My Garage

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MASSSWEDEViking1962arvidabSebbehirsch Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Ahh, där är det kortet som jag såg på sweclockers. Är väldigt intresserad av det där kortet fast det är priset som avgör var jag ska välja. Hoppas att det är bra inbyggt ljud så att jag slipper mitt X-Fi kort. Ser att kortet har den gamla sockelramen där fläkten ska sitta. Vad är det för kontakt som sitter jämte SATA kontakterna? den blåa menar jag

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”Viking1962″]Ahh, där är det kortet som jag såg på sweclockers. Är väldigt intresserad av det där kortet fast det är priset som avgör var jag ska välja. Hoppas att det är bra inbyggt ljud så att jag slipper mitt X-Fi kort. Ser att kortet har den gamla sockelramen där fläkten ska sitta. Vad är det för kontakt som sitter jämte SATA kontakterna? den blåa menar jag[/quote]

En vild gissning är att den blåa kontakten är en intern USB3 anslutning för USB3-portar i fronten!

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”hirsch”][quote name=”Viking1962″]Ahh, där är det kortet som jag såg på sweclockers. Är väldigt intresserad av det där kortet fast det är priset som avgör var jag ska välja. Hoppas att det är bra inbyggt ljud så att jag slipper mitt X-Fi kort. Ser att kortet har den gamla sockelramen där fläkten ska sitta. Vad är det för kontakt som sitter jämte SATA kontakterna? den blåa menar jag[/quote]

En vild gissning är att den blåa kontakten är en intern USB3 anslutning för USB3-portar i fronten![/quote]

Ok, är den så stor? (har ej sett nån USB3 kontakt förut)

Sebbe
Medlem
Sebbe

Webhallen har redan AM3+ från Gigabyte och MSI listade.

[url]http://www.webhallen.com/hardvara/datorkomponenter/moderkort/socket_am3_plus/[/url]

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Sebbe”]Webhallen har redan AM3+ från Gigabyte och MSI listade.

[url]http://www.webhallen.com/hardvara/datorkomponenter/moderkort/socket_am3_plus/[/url][/quote]

Häftigt, det måste jag kolla in

[b]Edit:[/b]
Ingen vidare info om korten tyvärr, men Gigabytes kort verkar billiga

Arvid Bäcknert
Medlem
Arvid Bäcknert

Om dom priserna håller i sig, 1200 spänn för ett 990FX-kort låter bra. Gillar Gigabyte dessutom, hoppas dom har liknande färgschema som de nya P67/Z68-korten med svarta kort.

Magnus
Medlem
Magnus

[quote name=”Viking1962″]Ahh, där är det kortet som jag såg på sweclockers. Är väldigt intresserad av det där kortet fast det är priset som avgör var jag ska välja. Hoppas att det är bra inbyggt ljud så att jag slipper mitt X-Fi kort. Ser att kortet har den gamla sockelramen där fläkten ska sitta. Vad är det för kontakt som sitter jämte SATA kontakterna? den blåa menar jag[/quote]

Finns inget moderkort som har ett inbyggt ljudchip som är bättre än ett dedikerat PCI/PCI-e kort.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”MASSSWEDE”][quote name=”Viking1962″]Ahh, där är det kortet som jag såg på sweclockers. Är väldigt intresserad av det där kortet fast det är priset som avgör var jag ska välja. Hoppas att det är bra inbyggt ljud så att jag slipper mitt X-Fi kort. Ser att kortet har den gamla sockelramen där fläkten ska sitta. Vad är det för kontakt som sitter jämte SATA kontakterna? den blåa menar jag[/quote] Finns inget moderkort som har ett inbyggt ljudchip som är bättre än ett dedikerat PCI/PCI-e kort.[/quote] Det gör det kanske inte om MSI inte har lyckats med nåt extra. Det står ”Lossless”… Läs hela »

Magnus
Medlem
Magnus

[quote name=”Viking1962″][quote name=”MASSSWEDE”][quote name=”Viking1962″]Ahh, där är det kortet som jag såg på sweclockers. Är väldigt intresserad av det där kortet fast det är priset som avgör var jag ska välja. Hoppas att det är bra inbyggt ljud så att jag slipper mitt X-Fi kort. Ser att kortet har den gamla sockelramen där fläkten ska sitta. Vad är det för kontakt som sitter jämte SATA kontakterna? den blåa menar jag[/quote] Finns inget moderkort som har ett inbyggt ljudchip som är bättre än ett dedikerat PCI/PCI-e kort.[/quote] Det gör det kanske inte om MSI inte har lyckats med nåt extra. Det står… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”MASSSWEDE”][quote name=”Viking1962″][quote name=”MASSSWEDE”][quote name=”Viking1962″]Ahh, där är det kortet som jag såg på sweclockers. Är väldigt intresserad av det där kortet fast det är priset som avgör var jag ska välja. Hoppas att det är bra inbyggt ljud så att jag slipper mitt X-Fi kort. Ser att kortet har den gamla sockelramen där fläkten ska sitta. Vad är det för kontakt som sitter jämte SATA kontakterna? den blåa menar jag[/quote] Finns inget moderkort som har ett inbyggt ljudchip som är bättre än ett dedikerat PCI/PCI-e kort.[/quote] Det gör det kanske inte om MSI inte har lyckats med nåt extra. Det… Läs hela »

Magnus
Medlem
Magnus

[quote name=”Viking1962″][quote name=”MASSSWEDE”][quote name=”Viking1962″][quote name=”MASSSWEDE”][quote name=”Viking1962″]Ahh, där är det kortet som jag såg på sweclockers. Är väldigt intresserad av det där kortet fast det är priset som avgör var jag ska välja. Hoppas att det är bra inbyggt ljud så att jag slipper mitt X-Fi kort. Ser att kortet har den gamla sockelramen där fläkten ska sitta. Vad är det för kontakt som sitter jämte SATA kontakterna? den blåa menar jag[/quote] Finns inget moderkort som har ett inbyggt ljudchip som är bättre än ett dedikerat PCI/PCI-e kort.[/quote] Det gör det kanske inte om MSI inte har lyckats med nåt extra.… Läs hela »