Hårdvarutillverkaren MSI har nu avtäckt en ny produktserie för grafikkort kallad Mech 2 som baseras kring AMD Radeons Polaris-arkitektur.

MSI har avtäckt en ny grafikkortsserie. Denna går under namnet ”Mech 2” och bygger på AMD Radeons grafikarkitektur Polaris. MSI hävdar att den nya serie härstammar från en ny, förbättrar kylarlösning. Denna ska enligt MSI leda till högre klockfrekvenser på både grafikprocessorerna och videominnet.

Enligt MSI:s produktsida består den nya kylarlösningen av företagets Torx 2.0 fläktar. Dessa sitter monterade över en ”gigantisk” värmespridare som har en uppsättning värmeledningsrör i nickelpläterad koppar inuti sig. Något som idag är mer eller mindre standard.

Den estetiska designen hos kylaren följer samma röda och svarta färgschema som MSI använt sig av under en längre tid för merparten av sina grafikkortsserier. Kylaren är bestyckad med röd LED-belysning och LED-belysningen bakom företagets logotyp på grafikkortets ovansida är kontrollerbar RGB-belysning.

Kretskorten är inte av referensdesign och MSI har även gett grafikkorten en mattsvart ”backplate”.

Till en början kommer MSI endast att erbjuda Mech 2-varianter av AMD Radeon RX 570 samt Radeon RX 580. Några klockfrekvenser för modellerna har tillverkaren inte bekräftat. Även prissättningen är i skrivande stund oklar.

I sin nyhetsartikel skriver MSI att modellerna kommer att finnas tillgängliga från och med ”juli 2017”. Dock är det förmodligen ett skrivfel och det är juli månad år 2018 som gäller för lanseringen.

Huruvida denna utveckling är tack vare framsteg som MSI gjort vad gäller grafikkortskylare eller om det är ett resultat av Nvidias Geforce Partner Program är inte bekräftat.

Nvidia avslutar Geforce Partner Program

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid