lightning7802Samtidigt som MSI nu rullar ut sin Gaming-serie av Geforce GTX 970 och snart även GTX 980 ska vi inte vänta oss någon extrem Lightning-modell baserad kring GM204-kretsen. Där sparar MSI krutet till GTX 980 Ti eller GTX 990 som man väntar sig ska dyka upp inom de närmaste månaderna.

Nvidia imponerar storligen med lanseringen av sin Maxwell-arkitektur och de nylanserade grafikkorten Geforce GTX 970 samt toppmodellen Geforce GTX 980. MSI är en av de grafikkortstillverkare som laddat rejält inför Nvidias lansering och har lanserat flera modeller baserade på de nya grafikkretsarna.

MSI satsar primärt på sin Gaming-serie med sin nya och ännu effektivare Twin Frozr V-kylare där man tar sikte på de mer krävande konsumenterna. Sedvanligt vis kommer det även extremare varianter i företagets Lightning-serie med rejält påkostade kretskort, ännu kraftfullare kylare och speciallösningar för att optimera kortens prestanda vid extrem kylning och överklockning.

Gaming970MSI Geforce GTX 970 Gaming

Sparar krutet till GM204 och GTX 980 Ti

Under ett pressmöte på fredagen kom MSI med den tråkiga nyheten att vi inte ska vänta oss någon Lightning-modell av Geforce GTX 980. Mer positivt var däremot anledningen till detta beslut – MSI väntar sig att få se en mer påkostad och betydligt kraftfullare Maxwell-modell inom en snar framtid. Ett intressant uttalande då MSI lanserade Lightning-modeller av både Geforce GTX 770 och GTX 780.

Representanter för MSI påpekade att man inte fått några bekräftande uppgifter från Nvidia angående kommande grafikkretsar men att man väntar sig en Geforce GTX 980 Ti eller GTX 990 modell inom de närmaste månaderna.

Lightning780MSI Geforce GTX 780 Lightning

Geforce GTX 980 Ti kan öppna för 4K-gaming på ett ensamt grafikkort

Uttalandet kommer inte som någon överraskning men pekar återigen på det faktum att Nvidia bara påbörjat sin utrullning av Maxwell och att motsvarigheten till Kepler-baserade GK110 – troligtvis GM210 – kan dyka upp redan innan årsskiftet. Då troligtvis med betydligt fler cuda-kärnor och en bredare minnesbuss för ännu högre prestandasiffror där i alla fall MSI förväntar sig att 4K-gaming ska kunna bli ett fullvärdigt alternativ även med ett ensamt grafikkort.

Missa inte vår stora genomgång av Nvidia Maxwell och Geforce GTX 980 samt Geforce GTX 970.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MSI: no al dissipatore Lightning sulla GeForce GTX 980 | BloggersiteMacAllan-Tjalve-Niabureth Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niabureth
Medlem
Niabureth

Känns inte troligt med ett 980Ti. Den nuvarande kretsen är väl helt upplåst. Den större modellen kommer säkert inte förrän nästa processnod.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Niabureth”]Känns inte troligt med ett 980Ti. Den nuvarande kretsen är väl helt upplåst. Den större modellen kommer säkert inte förrän nästa processnod.[/quote]
Var inte för säker på det. 20nm ser ut att dröjja ännu längre. Apple tar upp i princip all tillverkningskapacitet på 20nm i dagsläget.

Johan
Medlem
Johan

[quote name=”-Tjalve-”][quote name=”Niabureth”]Känns inte troligt med ett 980Ti. Den nuvarande kretsen är väl helt upplåst. Den större modellen kommer säkert inte förrän nästa processnod.[/quote]
Var inte för säker på det. 20nm ser ut att dröjja ännu längre. Apple tar upp i princip all tillverkningskapacitet på 20nm i dagsläget.[/quote]

Det är väl av den anledningen man kan vara säker på att det inte kommer på ett tag, iaf 980Ti eftersom GM204 redan lär vara helt upplåst.
Låter isf mer sannolikt att det kommer ett 990 med 2st GM204 på ett singelkort.

Medlem

När GM210 kretsen kommer till geforce serien så byter jag ut mitt 780 kort.

Dock räknat med Q2-Q3 2015. Men kommer den redan Q4 2014 så låter de för bra att vara sant.