MSI är en av många moderkortstillverkare som arbetar med nya modeller för Intels populära Sandy Bridge-processorer. Vi börjar se bättre tillgänglighet av de ursprungliga P67 och H67 styrkretsarna men snart har vi även den färska Z68-styrkretsen på marknaden. Nu har det dykt upp högupplösta produktbilder av MSI Z68A-GD80 som nyttjar den nya styrkretsen.

MSI Z68A-GD80 har genom sin nya Intel Z68-styrkrets stöd för både multiplieröverklockning och Intels integrerade grafikkretsar. Tidigare har man fått välja antingen överklockning (P67) eller integrerad grafik (H67) vilket gjort det svårt att hitta optimala lösningar för alla system.

Intel Z68-styrkretsen får även stöd får så kallas SSD caching som ska göra det möjligt att automatiskt lagra frekvent använd data på en snabbare SSD-enhet samtidigt som en mekanisk hårddisk står för lagringsytan, allt helt automatiskt för användaren.

MSI Z68A-GD80 i sin tur påminner som väntat en hel del om MSI P67A-GD80 med en liknande layout och tre stycken PCIe x16 platser för grafikkort. MSI har dock slopat 6 av 10 USB 3.0 utgångar där modekortet nu får nöja sig med 2 st. i den bakre I/O-panelen samt 2 st. för inkoppling till chassifrontpanel. På moderkortet hittar vi sju stycken SATA-ingångar där tre har stöd för SATA 6,0 Gbps och en ensam eSATA-port i den bakre I/O-panelen.

z68a_gd80_c

Som väntat kommer moderkortet med flera bildskärmsutgångar, närmare bestämt en HDMI samt DVI-utgång. Andra funktioner värda att nämna är dedikerade knappar för start, omstart och rensning av CMOS samt mätpunkter för spänningar. Styrkretsen kyls av en passiv lösning med värmeledningsrör.

MSI Z68A-GD80 väntas ut på marknaden någon gång under april månad, till vilket pris är ännu oklart.

z68a_gd80_a

z68a_gd80_b

Källa: VR-Zone

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
fackamaton0pax Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
n0pax
Medlem
n0pax

Väntar på amd:s lösning med inbyggt grafikkort, men det skulle vara intressant att ha med litehur prestandan är för linux tex om ljudkortet är lätt att installera osv och prestanda om det finns några bra program. Är lite intresserad av att kanske bygga en dator i framtiden enbart för att kunna kolla på film tex med kommande moderkort av det mindre formatet skulle det vara kul om man kunde köra dessa med gratisprogram. Ni har ju en serverskola om jag inte minns fel? Kanske en media masskin som har linux och kan spela upp b-ray? Den skulle jag läsa 🙂… Läs hela »

fackamato
Medlem

[quote name=”n0pax”]Väntar på amd:s lösning med inbyggt grafikkort, men det skulle vara intressant att ha med litehur prestandan är för linux tex om ljudkortet är lätt att installera osv och prestanda om det finns några bra program. Är lite intresserad av att kanske bygga en dator i framtiden enbart för att kunna kolla på film tex med kommande moderkort av det mindre formatet skulle det vara kul om man kunde köra dessa med gratisprogram. Ni har ju en serverskola om jag inte minns fel? Kanske en media masskin som har linux och kan spela upp b-ray? Den skulle jag läsa… Läs hela »