En av MSI:s nykomlingar på moderkortsmarknaden nästa månad blir moderkortet Z87 Mpower som med sin nya LGA1150-sockel är redo för Intels Haswell-processorer. Moderkortet fokuserar på entusiaster med fler dedikerade funktioner som mätpunkter för spänningar och felsökningsleds.

MSI Z87 Mpower kommer att lanseras i samband med Intesl Haswell-processorer den 4 juni och moderkortet är ett av flera modeller från den taiwanesiska moderkortstillverkaren. Vi kan nu bjuda på en drös högupplösta bilder av moderkortet som med sitt svart-gula färgtema är inriktat mot överklockare och entusiaster.

IMG_2368

Som väntat använder sig MSI av sin numera klassiska Military Class-gradering på kondensatorer, spolar och liknande. Mpower ska även komma med 50 procent fler kretskortlager än vanliga moderkort för att optimera stabilitet vid överklockning. Spännningsdelen är helt digital och matchas av två dedikerade 8-pins strömkontakter som bör betyda att processorn inte ska vara svältfödd på ström.

IMG_2341
IMG_2357

Andra spännande funktioner är mätpunkter för spänningar (CPU, integrerad gpu, minne, styrkrets), fysiska knappar för överklockning direkt på moderkortet, knapp för att rensa cmos, start och omstartknappar på moderkortet och felsökningsleds.

IMG_2362 IMG_2364
IMG_2382 IMG_2386
IMG_2387 IMG_2398

MSI uppdaterar även sin uefi-bios som med en till synes liknande design som tidigare fått namnet Click Bios 4 och även kommer med två bios-kretsar för extra säkerhet. Andra noterbara funktioner är ett medföljande trådlöst nätverkskort som stödjer 802.11n Wifi och Bluetooth 4.0, en kraftfullare ljudkrets, ny passiv kylningslösning för sydbrygga och spänningsdelen, samt ett gäng USB 3.0-portar, HDMI och Displayport-utgångar.

MSI Z87 Mpower kommer att finnas på butikshyllorna första veckan i juni men till vilket pris är ännu oklart.


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Zoolut1oNTidsdjuretMean MachineOldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Förväntade mig Meanmachine hålla i kortet med bar överkropp, hade dock blivit lite för hett 😛

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Oldvikingschool”]Förväntade mig Meanmachine hålla i kortet med bar överkropp, hade dock blivit lite för hett :P[/quote]
Allt går att ordna med pengar. 😀

Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

Ljudkretsen är boostad också, ”Audio boost”.

Zoolut1oN
Gäst
Zoolut1oN

Kortet innehåller även en msata-kontakt. Det är alltid trevligt :-*