ASUS ser hur PC-eran är på väg att ta slut, det är nu mobila enheter som är framtiden och gränserna mellan datorer och mobila enheter suddas ut för var dag som går. Företagets vd, Johnny Shih var stolt över hur ASUS tacklat utvecklingen på marknaden och såg ASUS Eee Pad Transformer som barnet av ASUS satsning på mobila produkter.

ASUS meddelade också att man inför framtiden döper om hela familjen av surfplattor till ASUS Transformer Pad, något man gör genom att tillkännage ett par nya modeller i sin Transformer Pad-serie. Bland annat det nya flaggskeppet Transformer Pad Infinity 700-serien.

ASUS Transformer Pad Infinity är en 10 tums surfpatta med Qualcomms 1,5 GHz dubbelkärniga ”Krait” Snapdragon S4-processor, Qualcomm MSM8960, en krets ASUS presenterade som ”Cortex-A15 klass”. Infinity 700-serien kommer även med LTE/4G modem som finns integrerat i Qualcomms processor, samt en högupplöst skärm på 1 920 x 1 200. Skärmen är en Super IPS+ panel med upp till 600 nits ljusstyrka, och andra generationens Gorillaglas för att skydda dess rekordmånga pixlar.

ASUS_Transformer_Infinity_700

Specifikationer ASUS Transformer Pad Infinity 700:

 • Android 4.0, Ice Cream Sandwich
 • 10,1-tumsskärm, Super IPS+, WUXGA (1 920 x 1 200)
 • Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960, två ”Krait” kärnor 1,5 GHz
 • 1 GB RAM
 • 16/32/64 GB inbyggt minne
 • 8MP-kamera på baksidan F/2.2 bländare
 • 1,3MP-kamera på framsidan för videochat
 • Batteritid på 10 timmar, 16 timmar med dockningsstationen/tangentbordet
 • 8,5 mm i profil
 • 586 gram
 • Färg: ”Ametist Grå” och ”Champagne Guld”

Surfplattan får 16GB, 32GB eller 64GB integrerad lagring och stödjer även microSD-kort i surplattan och SD-kort i dockningsstationen. Vi hittar även HDMI-utgång och USB 2.0 portar på plattan respektive dockningsstationen. Batteritiden ska ligga på 10 timmar och 16 timmar med surfplattan dockad.

ASUS skeppar Transformer Pad Inifinity i två olika färger, ”Ametist grå” och ”Champagne Guld”, surfplattan mäter 8,5 mm i profil och väger 586 gram. Som väntat är det Android 4.0, Ice Cream Sandwich, som gäller i form av operativsystem och lanseringen för den högupplösta surfplattan ska ske i april månad. Priset blir som väntat högt med skärmen och ska ligga på 599 – 799 dollar beroende på modell, i runda slänga 6 000 – 8 000 kronor.

Specifikationer ASUS Transformer Pad 300:

 • Android 4.0, Ice Cream Sandwich
 • 10,1-tumsskärm, IPS, WXGA (1 280 x 800)
 • NVIDIA Tegra 3, fyra kärnor 1,5 GHz(?)
 • 1 GB RAM
 • 16 GB inbyggt minne
 • 8MP-kamera på baksidan
 • 1,3MP-kamera på framsidan för videochat
 • Batteritid på 10 timmar, 15 timmar med dockningsstationen/tangentbordet
 • 9,9 mm i profil
 • 635 gram
 • Färger: Blå, vit och röd

ASUS Transformer Pad 300 serien riktar sig mot vad ASUS kallar trendiga och unga användare med tre iögonfallande färger; blå, vit och röd. Den 10-tum stora IPS-skärmen döljer en fyrkärnig Tegra 3 processor, 1 GB RAM och 16 GB lagring. Andra noterbara funktioner är en 8 megapixelkamera med F/2.2 bländare samt stöd för tangentbords dockning, som ökar batteritiden från 10 timmar till maximalt 15 timmar.

ASUS_Transformer_Pad_300a ASUS_Transformer_Pad_300b

Operativsystemet är även här Android 4.0, Ice Cream Sandwich. Transformer Pad 300 kommer även den att lanseras i april månad, tillsammans med 700-serien. Prislappen blir dock lägre då den hamnar på 399 dollar, alltså runt 4 000 kronor.

Vi kommer senare under dagen uppdatera med hands-on video på ASUS nya surfplattor!

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Gunnar burmanAbbe KSwedish BerserkIcedEarthViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
jaqob
Medlem
jaqob

Jo, helt klart intressanta plattor, men personligen tror jag att priset är åt skogen för högt.
Ipad:en är så pass bra, att om man ska ta mer betalt än vad den kostar så måste man verkligen erbjuda något extra. Två kärnor och 1 gb minne är standard, och skärmen kommer mest troligt inte ha ”rekordmånga pixlar” när den når marknaden.

För ett lägre pris än ipad vore den däremot väldigt intressant.

(Nej, jag är ingen applefanatiker. Äger ingen surfplatta, och har en Nexus S som telefon)

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag känner en liten oro för oss som gillar kraftfulla stationära datorer 🙁 Hatar allt mobilt skit och datorer med inbyggd grafikdel. Jag vill själv kunna välja vilka delar jag ska ha i datorn. Kalla mig bakåtsträvare om ni vill, men det är i alla fall min åsikt

**rättar lite**

Rickard
Medlem
Rickard

[quote name=”Viking1962″]Jag känner en liten oro för oss som gillar kraftfulla stationära datorer 🙁 Hatar allt mobilt skit och datorer med inbyggd grafikdel. Jag vill själv kunna välja vilka delar jag ska ha i datorn. Kalla mig bakåt om ni vill, men det är i alla fall min åsikt[/quote] Datorer som man själv bygger ihop tror jag knappast försvinna i första taget. Kör Själv iPad 2 och AMD 7970, spelar på ena och surfar på den andra, så mycket skönare att surfa i soffan än framför en dator och roligare att spela på en dator än en iPad 2. Finns… Läs hela »

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Viking1962″]Jag känner en liten oro för oss som gillar kraftfulla stationära datorer 🙁 Hatar allt mobilt skit och datorer med inbyggd grafikdel. Jag vill själv kunna välja vilka delar jag ska ha i datorn. Kalla mig bakåtsträvare om ni vill, men det är i alla fall min åsikt **rättar lite**[/quote] Jag har svårt att tro att smartphones och surfplattor ska konkurrera ut stationära datorer. Däremot bärbara datorer kan nog genomgå ett skifte till att de blir mer som ASUS Transformer är idag alltså en design som gör att man kan haka på ett tangentbord det tror jag kan bli… Läs hela »

Abbe K
Medlem
Abbe K

De har inte sagt något om den billiga 7 tums plattan de presenterade för ett tag sedan?

Gunnar burman
Gäst
Gunnar burman

Asus verkar vara inkompetenta när det gäller lansering av sina produkter. Prime har fortfarande inte kommit till Sverige och vem vill ha den nu när infinity är bättre. Nu kanske inte ens infinity kommer att lanseras i Sverige utan om några månader kanske de presenterar ännu en toppmodell.