Panasonic är kända för sina TV-apparater och hemelektronik, men tänker nu ge sig in på smartphonemarknaden och försöka ta en bit av den mobila kakan. Deras Panasonic Eluga är en riktigt tunn och även vattentät modell, som ska kunna knytas ihop med Panasonics övriga produktutbud.

Alla vill vara med på smartphone-marknaden, och nu ger sig Panasonic in i leken med en modell som är väldigt tunn. Den mäter 7,8 mm där den är som tjockast, men på grund av sin böjda design är den ännu tunnare längs kanterna. De har även satsat på att minimera ramen runt skärmen vilket ger den en väldigt stilren design. Vad som även får modellen att stå ut från mängden är det faktum att den är IP57-certifierad och ska klara av att ligga i vatten på 1 meters djup i minst 30 minuter.

Specifikationer Panasonic Eluga:

  • Android 2.3, Gingerbread (4.0, Ice Cream Sandwich kommer senare)
  • 4,3-tumsskärm qHD-upplösning (540 x 960)
  • Texas Instruments OMAP 4 med två kärnor
  • 8 GB inbyggt lagringsutrymme
  • NFC-stöd
  • Batteri på 1 150 mAh
  • 7,8 mm i profil
  • Vattensäker, IP57-certifierad

Design och kvalité har vi inga klagomål på, men flytet i Panasonics telefon är allt annat än bra. Till deras försvar är det ett förproduktionsexemplar, vilket innebär att den inte är färdigställd. Förhoppningsvis har de tid att lösa detta när telefonen faktiskt kommer finnas tillgänglig på marknaden. Vad som även är oroande är batteriet som ligger på endast 1 150 mAh vilket inte bådar gott för dess batteritid, men det var inte allt för oväntat med tanke på den ultratunna designen.

Eluga kommer utrustad med Android 2.3, Gingerbread, och vi kunde inte få ett riktigt svar på när den skulle få 4.0, Ice Cream Sandwich. Panasonic har även satsat på att få deras Eluga att fungera med övriga Panasonic produkter som TV-apparater, där tanken är att man ska kunna pusha, eller kasta över en bild från telefonen över till TV:n. Panasonic Eluga väntas bli tillgänglig på marknaden under årets andra kvartal, och priset ska ligga någonstans runt 4 000 kr.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Nice!Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Thoughfån 😀

Snygg var den iaf.

Nice!
Gäst
Nice!

Riktigt snygg! En annan vattentålig är Sony Ericsson Active.