Vad som pågår hos AMD idag och hur framtiden ser ut är ett stort frågetecken, speciellt när ingen av de produktplaner som är officiella stämmer överens med verkligheten. Men den 2:a februari är det dags för Analyst Day där deras nya planer ska tillkännages, och deras inbjudan avslöjar en del.

AMD har alltid uppdaterat sina klienter, media och konsumenter under en presentation som varar en dag. Deras Analyst Day skjöts dock upp då den skulle hållas i november. Anledningen var att företaget håller på att genomgå stora förändringar, sett till både deras produktplaner och chefer som fått gå, och ersättas av nya ansikten. Eventet ska nu hållas den 2:a februari istället, och bygga på tre ämnen; Consumerization, Cloud, Convergence.

AMD_2012

Consumerization (Konsumentanpassning) handlar kort om att man anpassar sig efter vad konsumenterna vill ha, någonting som kanske låter som en självklarhet. I normala fall brukar nya produkter börja säljas på företagetsnivå för att sedan skalas ned för konsumenter. Men vad exakt AMD menar med Consumerization kan vi bara spekulera i.

Cloud (Moln) är en satsning AMD haft i flera år, vilket går ut på att utveckla produkter speciellt anpassade för molnet. Än så länge har det handlat om främst infrastruktur för molntjänster, där deras Opteron-processorer legat i fokus. Förutom att vi börjar röra oss mot en mer mobila era så tror många industrianalytiker och företag att allt mer kommer skötas i molnet, och inte lokalt.

Convergence (Konvergens) är samma ord vi fick höra när vi träffade företagets Toby Williams som är säljchef över norra Europa. Vad det innebär är att flera produktkategorier kommer börja flyta ihop, någonting vi bland annat redan sett på det nyskapande konceptet ASUS Transformer.

Det är alltså den 2:a februari som alla frågar kring AMD kommer besvaras, och vad deras framtida fokus på marknaden kommer bli. Utifrån vad vi fått höra har stora förändringar skett sedan Rory Read blev vd. Vad vi kan säga med säkerhet är att AMD inte lämnar PC-marknaden eller för den delen x86 bakom sig.

Källa: Tom’s Hardware

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid