Small preview image

När Toshiba beslutade sig för att lägga ner HD DVD blev Microsoft mer eller mindre tvugna att göra detsamma med sin externa HD DVD-spelare för spelkonsolen Xbox 360. Det tog inte lång tid innan de första ryktena om en Blu-ray spelare tog fart och de har nu fått extra krydda efter att det dykt upp industrikällor på DigiTimes som stärker uppgifterna. Man hävdar att Lite-On arbetar på en integrerad Blu-ray spelare för Xbox 360. Leveranser av den nya spelaren ska börja under andra halvåret av 2008 och kommer bli en nyckelkomponent i nästa generations Xbox 360 från Microsoft.Andra relaterade uppgifter säger att Microsoft kan komma att sälja sina nya enheter till ett pris som ligger under själva produktionskostnaden. Ett vanligt sätt att göra affärer på spelkonsolsmarknaden. Priset på Blu-ray spelaren enbart kan vara så högt som 100 USD, fem till sex gånger så högt som i för en motsvarande DVD-spelare.


Hur Sony kommer att bemöta Microsofts nya blu-ray Xbox 360 vet vi inte, men samma källor hävdar att partners som börjar jobba med Microsoft kan få det tufft att få tag på blu-ray komponenter.


Ser vi på de prissänkningar och nya erbjudande med endast spelkonsoler till försäljning kan det indikera en lagertömmning inför en nylansering senare under året.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid