Small preview image

Om ni inte redan visste det så finns det en spelkonsol som dominerar försäljningssiffrorna på ett nästan förnedrande sätt. Många var väldigt skeptiska till att Nintendo skulle lyckas med sin märkbart klenare konsol Wii. Fraser som ”när nyhetens behag lagt sig” var väldigt vanliga, men än så länge verkar Wii rulla på bra och har nog vunnit över många tvivlare. Strax efter att AMD annonserade att de skickat över 50 miljoner grafikkretsar till Nintendo, har Nintendo nu avslöjat att de har skeppat 50 miljoner konsoler.



Konsolen som lanserades för två och ett halvt år sedan är nu den snabbast säljande genom tiderna, i gott sällskap med den bärbara konsolen Nintendo DS, som nyligen sprängde 100 miljonerstrecket. Framgångarna är allmänt krediterade till det faktum att Nintendo valde att försöka nå ut till en bredare grupp spelare, det vill säga fler än bara de hårdnackade gamers som Xbox 360 och PlayStation 3 riktade sig till.


Konsolen som fick kodnamnet Revolution har sannerligen levt upp till namnet med tanke på den skuggvistelse som föregångaren GameCube fick uppleva. Inget vet riktigt vad Nintendo planerar att ersätta Wii med, men det är ju en rätt kul idé att försöka spåna om vad.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid