Under en längre tid har det ryktats om att Nintendo har en så kallad Switch Pro-konsol på väg. Däremot gav Nintendos Doug Bowser ett väldigt intetsägande svar på frågan huruvida en sådan spelkonsol är på väg eller ej.

Under flera månaders tid har det cirkulerat rykten om att Nintendo förbereder en kraftfullare upplaga av sin spelkonsol Switch kallar Switch Pro. Trots att flera olika varianter mer olika bildskärmar, varierande hårdvara och dylikt har hävdats vara på väg har Nintendo varken bekräftat eller avfärdat några av dessa rykten. I en intervju som Doug Bowser, VD för Nintendo Amerika deltog i blev svaren inte mycket klarare.

Bowser deltog i en intervju i The Washington Post (betalvägg) där man bland annat pratade om de rykten som har cirkulerat. Svaren som gavs leder dock inte till många svar angående de frågor kring den potentiella spelkonsolen som kan vara på ingång.

Kort och gott svarade Bowser med att Nintendo inte är intresserade av att lansera nya spelkonsoler med ny teknologi bara för att teknologin finns tillgänglig. Fokus ligger istället på att använda ny hårdvara och liknande om den kan leda till förbättrade spelupplevelser. Andra faktorer som huruvida man bör implementera ny teknologi på en existerande plattform eller hålla den till nästa generations konsoler spelar även in. Enligt Bowser verkar det hela vara en väldigt komplex fråga.

Rent generellt har vi fortfarande inga indikatorer på en kommande Switch Pro. En spelkonsol som ryktades avtäckas omkring E3 2021. Möjligheten att Nintendo medvetet håller sina kort nära västen finns alltid. Däremot kan man även argumentera för att om en sådan spelkonsol skulle vara på väg och lanseras innan årsskiftet som tidigare rykten har hävdad skulle Nintendo ha bekräftat dess existens vid det här laget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid