Noctua är välkända för sina tysta kylfläktar men företagets har oftast fokuserat på fläktar i storlekar mellan 80 till 140 millimeter. Nu breddar den schweiziska tillverkaren utbudet med tre nya fläktar, varav två riktiga minimodeller på 40 resp. 60 millimeter i diameter – som vanligt med fokus på låg ljudnivå.

Noctuas nya NF-A-serie av fläktar består inledningsvis av tre familjemedlemmar. En större 92 millimetersfläkt samt två mindre fläktar som alltså mäter 60 resp. 40 millimeter i diamater. Noctua hävdar att efterfrågan på tysta och effektiva fläktar i dessa storlekar blivit allt större, särskilt från kunder som vill byta ut fläktar i nätverks- och lagringsutrustning och andra mindre system.

Fläktarna kommer med Noctuas gummidämpade AAO-ramar samt kanaler på fläktbladen som ska förbättra luftflödet. Den nya A-serien använder sig av modulära kablar och skeppas med både en mängd olika adapters samt monteringstillbehör. Varje fläkt har en garantitid på 6 år och använder sig av nya SSO2-lager för tyst drift och lång livslängd.

noctua_nf_a9x14_pwm_5

Priserna på Noctuas fläktar är i regel något högre än konkurrerande lösningar och så är även fallet med nya A-serien.

Noterbart är att den större 92 millimeter fläkten endast mäter 14 millimeter i profil, något ska göra fläkten till ett bra val för lågprofilskylare enligt Noctua. Fläkten stödjer även PWM-styrning.

Noctuas nya fläktar ska finnas på marknaden inom en snar framtid.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid