Nokia N9 är ett av de största antiklimax vi kan hitta på smartphonemarknaden idag. Telefonen som prisats för sin industridesign säljs med ett redan dödsdömt operativsystem – MeeGo – utan någon säker framtid. Att Nokia kan bygga telefoner råder det dock inget tvivel om, nu visar man till och med hur man gör.

Nokia har publicerat en video som till största del utspelar sig företagets tillverkningsfabriker där vi får följa födseln av just Nokia N9, som tillverkaren själv presenterar på följande sätt;

 A story about the making of the most beautifully simple smartphone.

Nokia avslöjar inte direkt några industrihemligheter i sin marknadsföringsfilm men det är alltid spännande att få en inblick i arbetat bakom de produkter vi hittar i våra butiker. Bland annat får vi se hur det ”krossäkra” polykarbonatskalet tillverkas och vi kan bara hoppas att vi som väntat får se ett spirituellt syskon till Nokia N9 på onsdag den 26 oktober då Nokia håller hov i London. Då är det dags för företagets första stora tillkännagivelse för Microsofts Windows Phone 7.5 Mango plattform, där det finns betydligt mer framtidslöfte.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
skiroyPsynoKhi0 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote]Telefonen som prisats för sin industridesign säljs med ett redan dödsdömt operativsystem – MeeGo – utan någon säker framtid.[/quote]
Inget storslaget, nej, men det kan alltid bli som Maemo, dvs DIY-folket kommer nog att ha kul 🙂

skiroy
Medlem
skiroy

Själv är jag grymt nöjd med min N9, har visat min för flera kompisar och flera har börjat fundera på att skaffa sig en.

PsynoKhi0: Du har helt rätt, det finns potential att göra en väldigt massa roliga saker med denna mobil kan jag säga. Bara det att roota är möjligt direkt och köra kommandon i terminalen är sjukt bra.

Jag är som sagt riktigt jäkla nöjd. 🙂