Small preview image

NVIDIA har nu efter en sex veckor lång försening lanserat sina nya moderkortskretsar för Intel-plattformen. nForce 780i SLI och nForce 750i SLI heter de nya styrkretsarna och som väntat ligger fokus på att ge fullt stöd för Intels nya processorgeneration, deras 45nm Penryn-familj. De tre stora nyheterna med NVIDIAs nya styrkretsflaggskepp ska vara stödet för 3-vägs SLI med tre stycken PCIe X16 platser, PCI Express 2.0 stöd och ESA (Enthusiast System Architecture). NVIDIA har själva erkänt att nForce 780i SLI inte är en ny styrkrets utan en uppgradering av deras tidigare nForce 680i SLI modell. Men som tidigare rykten varit inne på är det nästan lite väl lite som skiljer dem åt.



De senaste veckorna har det nämligen visat sig att nForce 680i SLI också stödjer 3-vägs SLI, även om det bara är med två PCIe X16 platser och en PCIe X8 plats, samt att även NVIDIAs äldre styrkrets visat sig stödja den nya ESA-tekniken.



Med andra ord är det bara PCI Express 2.0 stödet som verkligen skiljer styrkretsarna åt, något som känns lite i klenaste laget. Samtidigt som det är positivt för många att nu nForce 680i plattformen fått lite nya möjligheter. Som väntat visar den nya 7-serien inga märkbara prestandavinster så nuvarande nForce 6-ägare kan nog sitta lugna ett tag till.


Mer information om NVIDIAs nForce 7-serie kan man hitta på tillverkarens hemsida och i Anandtechs recension.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid