Enligt en ny rapport förväntar sig grafikkortstillverkaren Nvidia att marknaden för kryptovalutor snart kommer att krascha.

Den pågående trenden med kryptovalutor är en riskabel marknad både för konsumenter och för tillverkare. Det råder en grafikkortsbrist idag på grund av den ökade efterfrågan, men skulle tillverkarna öka produktionen markant och sedan spricker kryptobubblan kan det bli storförluster i form av grafikkort som det inte finns någon efterfrågan för.

Enligt en ny rapport från DigiTimes så har nu tillverkaren Nvidia höjt beredskapsnivån för en möjlig krasch hos marknaden för kryptovalutor. Detta har resulterat i att varit mer konservativa i sina beställningar av komponenter från sin partner TSMC.

Nvidia ska även ha satt restriktioner för sina partnertillverkare vad gäller marknadsföringen för grafikkort, och vill att enheternas egenskaper när det kommer till utvinning av kryptovalutor inte ska vara största fokus i marknadsföringen.

Nästa generations grafikkort dröjer

Enligt samma rapport från DigiTimes ska både AMD och Nvidia ha saktat ner utvecklingen av nästa generations grafikkortsarkitekturer för att förlänga livslängden på de befintliga grafikkortsserierna.

”Nvidia and AMD have both been decelerating the developments of their new GPU architectures and prolonging their existing GPU platforms’ lifecycle” – DigiTimes

Hur detta kommer att påverka GTX-grafikkorten baserade på Nvidias Volta/Ampere samt AMD:s nästa arkitektur återstår att se. DigiTimes nämner dock att GPU:er baserade på Nvidias ”Turing” inte kommer att börja massproduceras förrän det tredje kvartalet detta år.

Rykte: Specifikationer & prestanda för GP102-100 – Nvidias mining-GPU

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
M Henri DayErik Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Jag undrar hur mycket ”återhållsamheten” i produktionstakten de facto beror på att man inte vill mätta marknaden och hur mycket som beror på att man inte kan köpa RAM i tillräcklig mängd…?

Erik
Gäst
Erik

Mining lönsamheten har minskat markant och majoriteten av alla nya valutor är Proof of Stake och Master Node valutor som inte kväver grafikkort eller asics. Lönsamheten för GPU mining har sjunkit så mycket att det inte längre är lönt att investera i mer hårdvara och många mining valutor har rasat i värde och eliminerat förväntad vinst.

M Henri Day
Medlem

Hoppas att detta betyder att vi snart kommer att se priserna på grafikkort tillbaka på den nivå som gällde för ca två år sedan – då blir det dags för ett nytt bygge !…

Henri