Nvidia har nu bekräftat att inga fler Game Ready-drivrutiner kommer att levereras till Windows 7 eller Windows 8/8.1 från och med oktober månad.

Mycket händer på operativsystemsfronten. Microsoft ser ut att kunna avtäcka vad som spekuleras vara Windows 11 inom kort och nu har Nvidia bekräftat att man rör om när det kommer till stöd för äldre operativsystem. Trots att Windows 10 funnits tillgängligt i sex år har stöd för de äldre operativsystemen Windows 7 och Windows 8 kvartstått.

Detta kommer dock att ändras från och med oktober månad. Nvidia kommer att lägga nya Game Ready-drivrutiner kompatibla med de äldre upplagorna av Windows på hyllan. Detta bekräftas av Nvidia själva genom deras supportsida. Anledningen ska vara att Microsoft själva avslutat stödet för både Windows 7 och Windows 8 samt att stödet för Windows 8.1 lider mot sitt slut. Således finns det allt färre anledningen att fortsätta publicera drivrutiner för dessa äldre plattformar vars användarantal försvinner allt mer.

De viktiga datumen att hålla koll på här är den 31 augusti 2021. Denna dag kommer den absolut sista Game Ready-drivrutinen för Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1 att bli tillgänglig. Denna drivrutin kommer sedan att få sin uppföljare den 4 oktober 2021 och detta blir då den första drivrutinen som inte kommer med något stöd för de äldre operativsystemen.

Slutsignalen för stödet till äldre operativsystem går hand i hand med att stödet för grafikarkitekturen Kepler kommer att avslutas. Både Kepler och de äldre operativsystemen ser då sin sista officiella drivrutin från Nvidia i form av R470 GA5. Nvidia lovar dock att kritiska säkerhetsuppdateringar kommer att bli tillgängliga hos de äldre Windows-upplagorna fram till slutet av september månad år 2024.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid