Dokumentation pekar mot att Nvidia kommer att avsluta sin aktiva support för grafikarkitekturen Kepler efter nästa serie av drivrutiner. Drivrutiner som förväntas lanseras inom kort och stanna kvar fram till fjärde kvartalet.

Trots att Nvidias grafikarkitektur Kepler först lanserades för hela nio år sedan har den fortfarande aktivt stöd från Nvidia när det kommer till drivrutiner och säkerhetsuppdateringar. Detta ser dock ut att ta slut framåt årsskiftet enligt dokumentation som menar att Nvidia är redo att låta arkitekturen gå i pension helt och hållet efter nästa serie av drivrutiner.

Hemsidan Phoronix upptäckte att stödet för Kepler kommer att försvinna efter 470-serien av drivrutiner. Idag är Nvidias senaste drivrutin version 466.67 vilket indikerar att 470-serien snart kommer att introduceras. Exakt hur länge denna kommer att vara kvar är något oklart men omkring 2021 års fjärde kvartal bör den bytas ut mot 480-serien.

De grafikkort som kommer att påverkas av dessa är enheter ur Nvidias Geforce GTX 600 eller GTX 700-serier. Även grafikkortsmodeller som GTX Titan, Titan Black och Titan 2 är baserade på Kepler-arkitekturen. Grafikkorten GTX 745, GTX 750 och GTX 750 Ti bygger dock på arkitekturen Maxwell och kommer inte att påverkas av det avslutade stödet för Kepler. Den som är osäker på om ens grafikkort är baserat på arkitekturen vars stöd nu leder mot sitt slut eller ej hänvisas till Nvidias lista över grafikprocessorer baserade på Kepler.

Det avslutade stödet kommer att påverka Geforce, Quadro och Tesla-enheter. Däremot kommer Nvidias drivrutiner ur 470-serien för arbetsstationer vara en del av företagets Long-Term Support Branch (LTSB). Detta innebär att detta kommer att motta uppdateringar som operativsystemsstöd, buggfixar och dylikt under cirka tre års tid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid