Small preview image

NVIDIA har lagt mycket energi på sina mobila grafikplattformar och då pratar vi inte bara om grafikkretsar för bärbara datorer utan även deras arbete med chip för ännu mindre handhållna enheter. Nu har man tillkännagivigt en del i detta arbeta och det handlar om en mobil plattform som går under namnet NVIDIA Preface. Plattformen kommer bland annat att utnyttjas i samband med Microsofts Windows SideShow som vi rapporterat en hel del om tidigare. Tekniken som gör det möjligt att styra en bärbar dators funktioner genom en liten extern display. I dessa externa displayer kommer NVIDIA Preface stå för mycket av jobbet men det är långt ifrån det enda användningsområdet.



Den nya versionen av NVIDIA PreFace-plattformen har stöd för Bluetooth vilket, kombinerat med tunn designen och låg strömförbrukning, gör att en rad olika handhållna produkter trådlöst kan kommunicera med datorn via Windows SideShow även när den är nedpackad i datorväskan. Några exempel är kreditkortsstora mobila enheter med 2,5-tumsskärmar och spelenheter med 3,5-tum eller större skärmar, samt nya fjärrkontroller till Windows Media Center.



Vi har specifikt fastnat för NVIDIAs Media Center Remote koncept som helt enkelt betyder att man integrerar en display på en MCE-fjärrkontroll och på så sätt gör det möjligt att komma åt mycket av materialet på datorn även med TV:n avstängd. Även här är det SideShow som gör funktionaliteten möjlig och med Bluetooth-koppling blir det inga problem att styra datorn från andra rum. Vi ser mycket stora potential i både Windows SideShow och NVIDIAs Preface plattform och det ska bli intressant att se när de första produkter dyker upp på marknaden, speciellt väntar vi på att någon tillverkare anammar MCE-fjärrkontrollskonceptet.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid