Nvidia dominerar prestandamässigt på grafikkortsmarknaden just nu. Nya toppmodellen Geforce GTX 780 visade på imponerande prestanda i våra tester men kommer också med en hög prislapp. Som salt i såren bekräftar nu Nvidia att konsumenter inte kan vänta sig att få några spel med på köpet.

I vår test av nya toppmodellen Geforce GTX 780 öste vi lovord över prestandan i Nvidias nya grafikkort men passade också på att dela ut en känga för Nvidias magra spelpaket. Vi utgick då från att Nvidias nykomling skulle skeppas med spelet Metro: Last Light, samma spel som idag medföljer när man köper ett kort ur Geforce GTX 600-serien (GTX660 och uppåt).

Detta kändes väl snålt jämfört med AMD:s spelpaket Never Settle Reloaded där man för närvarande får fyra högklassiga titlar i kartongen med ett kort ur Radeon HD 7900-serien. Ett paket som spelen Crysis 3, Bioshock Infinite, Tombraider och Far Cry 3: Blood Dragon.

Idag har vi från Nvidia själva erfarit att Geforce GTX 780 tyvärr inte ingår i deras Metro-paket och således kommer att skeppas helt utan medföljande speltitlar. Det blir istället upp till partnertillverkare att knyta egna avtal med spelutvecklare eller distributörer om man vill bättre på mervärdet för sina grafikkort.

metrolastlight

Underkänt betyg för ett kort i denna prisklassen

Nyheten gör på inget sätt Nvidias nya toppmodell till ett sämre grafikkort. Men att ett grafikkort som kostar runt 6 000 kronor inte skeppas med ett enda medföljande spel är med dagens mått mätt inte ett godkänt betyg sett till mervärde. AMD har varit exemplariska på denna fronten under en längre tid och vi hoppas att Nvidia kan ta efter på ett bra sätt framöver.

Troligtvis jobbar Nvidia på nya spelpaket för GTX 700-serien men det är inget man kunde kommentera i dagsläget. Tills vi hör mer om detta får konsumenter vara införstådda med att man får sätta sin tilltro till partnertillverkarna eller  införskaffa sig sina spel om man väljer Nvidias nya toppmodell GTX 780.


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FlyfishermanSanta-san Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Santa-san
Medlem
Santa-san

Det vart ju lite snålt kanske, kan man tycka. Fast Metro måste väl få sälja lite retail också och inte bara bundlas 😛

Flyfisherman
Medlem

Det där med att inkludera spel till grafikkorten är jag personligen skeptisk till. 😉 För det första är ju detta något som konsumenten till viss del i alla fall i slutänden måste betala för, fast det då inkluderas i ett högre pris på grafikkortet. Speltillverkarna ger ju inte bort något, så dom skall ha betalt och marginalerna är heller inte sådana på elektronik att tex. grafikkortstillverkarna bara kan ge bort spel.Därför har dom från början täckt in den högre kostnaden för ett grafikkort med tillhörande spel i prislappen på grafikkorten – som slutkunden då betalar för. Visst, ett annat lägre… Läs hela »